Heten tar liv i USA

Minst 150 mennesker har dødd som en følge av varmebølgen som nå brer seg over store deler av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chicago er en av de store byene som er hardest rammet. Bare i denne ene byen er det meldt om 50 døde.

Flere steder er temperaturen målt opp mot 40,5 grader, og det kraftige varmen, kombinert med høy luftfuktighet, har ført til tørke og vannmangel flere steder.

I delstaten North Caroline ble det målt 46 grader i skyggen, en temperatur man unner noen.

Kaldere vær

Meteorologene varsler om en kaldfront som vil redusere varmen i de hardest rammede områdene. Likevel frykter lokale myndigheter at flere mennesker vil bli funnet død i leiligheter i dagene som kommer. Det er spesielt eldre og syke som lider i varmen. Myndighetene oppfordrer slektninger til mennesker i faresonen om å oppsøke dem, for å se om alt er OK. Det kan redde et menneskeliv.

En 71 år gammel mann skal ha omkommet i sin egen leilighet da han ved en feiltagelse skrudde på varmeovenen i stedet for klimaanlegget.

Strømstans

Varmen forårsaker ikke bare tørke, men også strømbrudd. I delstaten Illinois har over 100 000 hustander mistet strømmen, og uten strøm fungerer ikke klimaanleggene til innbyggerne. Myndighetene har åpnet de offentlige bygningene som har klimaanlegg. Det er bestemt at disse bygningene skal holde åpent døgnet rundt til varmenbølgen avtar.

Varmerekord

«The Big Apple», New York har også blitt rammet av varmen, men ikke så ille som lenger sør i landet. Fra 19. juli steg temperaturen voldsomt, og gjennomssnittemperaturen i New York har i juli vært 31 grader. Det er ny historisk rekordmåling.

Besøk det nasjonale værsenteret i USA, og følg utviklingen av hetebølgen.

TAR LIVE: 150 mennesker har mistet livet på grunn av varmen i USA. Her får en eldre kvinne hjelp før det var for sent.