Jair Bolsonaro:

Hetser Norge med blodig video

Brasils president fortsetter å angripe Norge etter kutt i regnskogstøtten.

«NORGE»: Brasil president delte denne videoen på Twitter, og hevdet at disse brutale drapsbildene er fra Norge. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brasils president Jair Bolsonaro går på nytt til angrep mot Norge, etter at den norske regjeringen besluttet å kutte støtten til bevaring av regnskogen i Amazonas.

På Twitter anklager den sterkt høyreorienterte presidenten Norge for å «sponse hvaldrap», og har lagt ut en video, som viser en brutal hvalfangst.

Videoen hevdes å være tatt i Norge 29. mai i år, men det medfører ikke riktighet.

«Grindadráp»

Etter alt å dømme stammer videoen fra Færøyene, og den 700 år gamle tradisjonen «grindadráp».

Videoen viser en rekke personer som tar livet av flere titalls grindhval, og sakte, men sikkert farges vannet i den grunne bukta rødt av blodet fra den primitive jakta.

Videoen skal være tatt av miljøaktivist-organisasjonen Sea Shepard, men Dagbladet har ikke kunnet fastslå hvilket år videoen er tatt.

Flere bildesøk på Google tilsier også at videoen er tatt på Færøyene.

Geografi-forvirring

Brasils president Bolsonaro har etter alt å dømme tatt ned videoen fra en annen Twitter-bruker, som går under navnet Morador de Rua, og deretter publisert videoen på sin egen konto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.