Hetses etter at hun nesten ble drept av OL-rytter

Lauren Kanarek ble skutt av sin egen dressurtrener. Det første som møtte henne etter sykehusoppholdet var en strøm av støtteerklæringer til treneren.

SKUTT AV TRENEREN: Lauren Kanarek ble skutt to ganger i brystet av kjent dressurtrener i august. Nå blir hun hetset på nett. Foto: Erica Yoon / NYT / NTB Scanpix
SKUTT AV TRENEREN: Lauren Kanarek ble skutt to ganger i brystet av kjent dressurtrener i august. Nå blir hun hetset på nett. Foto: Erica Yoon / NYT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i starten av august at de to skuddene traff Lauren Kanarek i brystet, på dressurarenaen der hun trente i New Jersey.

Ifølge Associated Press skal Kanarek selv ha ringt nødnummeret, og fortalt at hennes egen trener, en tidligere OL-rytter og velkjent skikkelse i dressurmiljøet, hadde skutt henne.

Den 54 år gamle mannen skal også ha skutt mot Kanareks samboer, Robert Goodwin, men bommet. Da politiet ankom åstedet skal Goodwin ha holdt mannen i bakken, mens han ropte etter hjelp.

- Jeg er redd

Ifølge New York Times var Kanarek en lovende nykommer i dressur, og flyttet til New Jersey med forloveden for to år siden for å trene med mannen.

Men for en stund siden skal forholdet mellom dem ha blitt anspent. Ifølge avisa skal det blant annet ha dreid seg om uenighet omkring trening og stell av Kanareks hester, i tillegg til en opphetet husleietvist.

Ifølge AP leide paret nemlig et hus på gården av mannen. De skal ha nektet da han for en stund siden forsøkte å kaste dem ut for å flytte inn selv, på grunn av en lekkasje i sin egen bolig.

I tida før drapsforsøket skal Kanarek flere ganger ha meldt fra til politiet og SafeSport, en organisasjon som etterforsker dårlig oppførsel i det olympiske idrettsmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer