Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hetses etter at hun nesten ble drept av OL-rytter

Lauren Kanarek ble skutt av sin egen dressurtrener. Det første som møtte henne etter sykehusoppholdet var en strøm av støtteerklæringer til treneren.

SKUTT AV TRENEREN: Lauren Kanarek ble skutt to ganger i brystet av kjent dressurtrener i august. Nå blir hun hetset på nett. Foto: Erica Yoon / NYT / NTB Scanpix
SKUTT AV TRENEREN: Lauren Kanarek ble skutt to ganger i brystet av kjent dressurtrener i august. Nå blir hun hetset på nett. Foto: Erica Yoon / NYT / NTB Scanpix Vis mer

Det var i starten av august at de to skuddene traff Lauren Kanarek i brystet, på dressurarenaen der hun trente i New Jersey.

Ifølge Associated Press skal Kanarek selv ha ringt nødnummeret, og fortalt at hennes egen trener, en tidligere OL-rytter og velkjent skikkelse i dressurmiljøet, hadde skutt henne.

Den 54 år gamle mannen skal også ha skutt mot Kanareks samboer, Robert Goodwin, men bommet. Da politiet ankom åstedet skal Goodwin ha holdt mannen i bakken, mens han ropte etter hjelp.

- Jeg er redd

Ifølge New York Times var Kanarek en lovende nykommer i dressur, og flyttet til New Jersey med forloveden for to år siden for å trene med mannen.

Men for en stund siden skal forholdet mellom dem ha blitt anspent. Ifølge avisa skal det blant annet ha dreid seg om uenighet omkring trening og stell av Kanareks hester, i tillegg til en opphetet husleietvist.

Ifølge AP leide paret nemlig et hus på gården av mannen. De skal ha nektet da han for en stund siden forsøkte å kaste dem ut for å flytte inn selv, på grunn av en lekkasje i sin egen bolig.

I tida før drapsforsøket skal Kanarek flere ganger ha meldt fra til politiet og SafeSport, en organisasjon som etterforsker dårlig oppførsel i det olympiske idrettsmiljøet.

- Jeg blir mobbet av en mann på nesten to meter. Mobbet til det punktet at jeg er redd, skrev hun på Facebook fem dager før hendelsen. Innlegget er nå slettet, men er tidligere publisert av New York Times.

TRENEREN: Har lenge vært en kjent profil i dressurmiljøet. Foto: Nancy Jaffer/ AP / NTB Scanpix
TRENEREN: Har lenge vært en kjent profil i dressurmiljøet. Foto: Nancy Jaffer/ AP / NTB Scanpix Vis mer

58-åringen ringte også nødnummeret i ukene før hendelsen, der han hevdet av paret var husokkupanter på gården hans, og at de trakasserte ham.

Mannen hevder selv at han handlet i selvforsvar da han avfyrte skuddene, en påstand Kanarek bestrider.

Ønsket henne død

Kanarek slapp unna med livet i behold, og etter ei intensiv uke på sykehuset, kunne hun endelig koble seg tilbake på verden utenfor.

Det som møtte henne da hun logget seg på Internett, var imidlertid ingen varm velkomst, men et lass av kommentarer der flere ønsket henne død.

- De vet at det er en person som lider etter å ha fått flere skudd i kroppen, å si det til noen er over min fatteevne, sier hun til New York Times.

«Ja, du ble skutt av en åpenbart provosert mann ... men du påtar deg null ansvar», lyder en av meldingene avisa gjengir.

Flere amerikanske medier skriver at støtteerklæringene til mannen delvis skyldes hans idrettspresPtasjoner i olympisk sammenheng. Ettersom det er liten tvil om hans involvering i hendelsen, har flere fokusert på anklagene om at hun har trakassert ham.

Ifølge mannens advokat skal Kanarek ha meldt han inn til barnevernet. Hun er også anklaget for ett tilfelle av stalking i North Carolina der hun tidligere var bosatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media