<strong>FLYTTET:</strong> 21 år gamle Madalyn flyttet nylig til Australia og skrev på Instagram at hun gledet seg til framtida i et nytt land. Foto: Privat / Instagram
FLYTTET: 21 år gamle Madalyn flyttet nylig til Australia og skrev på Instagram at hun gledet seg til framtida i et nytt land. Foto: Privat / Instagram Vis mer

Madalyn Davis:

Hetses på sosiale medier etter dødsfallet

Madalyn Davis' familie ut mot «avskyelige kommentarer»

Publisert
Sist oppdatert

Det var søndag morgen at britiske Madalyn Davis (21) ble funnet død i vannet utenfor Diamond Bay-klippene øst for Sydney i Australia.

Ifølge avisa The Sydney Morning Herald var Davis på en fest i Vaucluse lørdag kveld, og skal ha blitt med en gjeng for å se på soloppgangen langs de populære klippene.

Politiet i New South Wales sa at både politihelikopter og båter søkte etter 21-åringen fra klokka halv sju på morgenen. Fire timer seinere fant de liket hennes i vannet.

Politiet i New South Wales anser dødsfallet som mistenkelig, men utelukker ikke at det kan ha vært en ulykke, skriver Sky News.

Klippene er kjent for å være et populært sted å ta bilder på, og flere medier skriver at det antas at hun skal ha falt fra klippen mens hun tok bilder.

I en uttalelse fra familien på Facebook beskrives dødsfallet som en ulykke.

Raser mot hetserne

Etter at dødsfallet ble kjent, hetses den avdøde 21-åringen i sosiale medier. Flere kritiserer Davis for å være dum og uansvarlig ved å gå ute på klippene. Dette har moren hennes, Rebecca Smith, har reagert sterkt på, skriver News.

«Madalyn var en introvert ekstrovert. Hun sleit med en verden som var så slem, og var samtidig en god person som alltid så det beste i folk», heter det i uttalelsen fra familien.

Videre beskriver familien Madalyn som en kreativ person, som inspirerte folk rundt seg.

Familien tar også et oppgjør med hetsen:

<strong>MAKEUP-ARTIST:</strong> 21-åringen jobbet som makeup-artist og la blant annet ut sminkevideoer på sosiale medier. Foto: Privat / Instagram
MAKEUP-ARTIST: 21-åringen jobbet som makeup-artist og la blant annet ut sminkevideoer på sosiale medier. Foto: Privat / Instagram Vis mer

«Dessverre har vi lest noen avskyelige kommentarer og meninger på Madalyns Instagram-profil. Vi klarer ikke å forstå at noen, i en så traumatisk tid som det er for oss nå, kan være så hjerteløse og angripe de mest sårbare, som lider av en så omfattende følelsesmessig smerte.»

Videre står det at Madalyns søsken er så såret av de hatefulle kommentarene, at de nå har startet en innsamlingsaksjon mot nettmobbing.

Pengene skal gå til blant annet selskaper knyttet til sosiale medier, slik at de mer effektivt kan jobbe med å løse slike problemer, skriver familien i uttalelsen.

Makeupartist

Den 21 år gamle kvinnen hadde flyttet til Australia en måned tidligere, og skrev på Instagram at hun gledet seg til framtida i et annet land.

Ifølge BBC jobbet hun som makeupartist, og hadde ifølge hennes profil på Instagram reist til Thailand og Bali, før hun kom til Australia.

Søndag morgen ble redningssentralen i området tilkalt da Davies ikke dukket opp etter at gjengen hun hang med hadde tatt flere bilder innenfor gjerdet hver for seg, og så samlet seg igjen.

<strong>DIAMOND BAY:</strong> Klippene ved Diamond Bay i Australia er et kjent turiststed, hvor mange reiser for å ta bilder. Foto: Shutterstock
DIAMOND BAY: Klippene ved Diamond Bay i Australia er et kjent turiststed, hvor mange reiser for å ta bilder. Foto: Shutterstock Vis mer

Videoopptak flere lokale medier har fått tak i viser ifølge News en gruppe personer som klatrer over gjerdet søndag morgen og går ut på klippene.

Det er foreløpig uklart hvorvidt dette er den samme gruppa som Davis var med.

Andre gang på kort tid

Dette er andre gang på fem måneder at noe sånt skjer her. I august døde en kvinne i slutten av 20-åra etter å ha falt ned de 30-meter høye klippene og truffet steinene under.

Vitner informerte den gang at kvinnen kan ha tatt bilder da hun falt.

Klippene er en populær destinasjon for å ta selfier og bryllupsbilder. Store deler av klippene er inngjerdet, men noen klatrer over gjerdene for å komme seg lenger ut på klippene for å ta bilder.

The Daily Telegraph skriver at både turister og fiskere har klatret over gjerdet dagen etter dødsfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer