København:

Hetset etter dødsulykke

Natt til tirsdag omkom en dansk politibetjent i en trafikkulykke i København. I ettertid har den omkomne blitt utsatt for hets på en offentlig Facebook-gruppe.

DØDSULYKKE: En 35 år gammel politibetjent omkom natt til tirsdag da seks biler var involvert i et sammenstøt i København. Foto: Ritzau / NTB Scanpix
DØDSULYKKE: En 35 år gammel politibetjent omkom natt til tirsdag da seks biler var involvert i et sammenstøt i København. Foto: Ritzau / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til tirsdag omkom én person da seks biler var involvert i et sammenstøt på Langebro i København. I ettertid har den omkomne blitt utsatt for hets i en Facebook-gruppe, melder Ekstra Bladet.

København-politiet kunne med sorg meddele at det var en av deres politiassistenter, en 35 år gammel mann, som hadde omkommet i ulykken.

- Vi alle mottok beskjeden med stor sorg. Han var en godt likt kollega, som etterlater seg et stort tap i Københavns Politi. Mine tanker og dypeste medfølelser går til de pårørende, uttalte sjefinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemelding.

Hetset

Torsdag meldte Ekstra Bladet at det har blitt publisert hånende og latterliggjørende kommentarer under en nyhetsartikkel angående ulykken, etter at den ble delt i en offentlig Facebook-gruppe med over 10 000 medlemmer.

Blant annet ble det kommentert «en pest mindre», «karma is a bitch» og «one down more to go».

Avisa har vært i kontakt med en av gruppas administratorere, som også er personen bak en Facebook-profil som står som avsender av kommentaren «karma is a bitch».

Reagerer med avsky

Administratoren nekter for å stå bak kommentaren, og sier at gruppen modererer innlegg med upassende innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer