København:

Hetset etter dødsulykke

Natt til tirsdag omkom en dansk politibetjent i en trafikkulykke i København. I ettertid har den omkomne blitt utsatt for hets på en offentlig Facebook-gruppe.

DØDSULYKKE: En 35 år gammel politibetjent omkom natt til tirsdag da seks biler var involvert i et sammenstøt i København. Foto: Ritzau / NTB Scanpix
DØDSULYKKE: En 35 år gammel politibetjent omkom natt til tirsdag da seks biler var involvert i et sammenstøt i København. Foto: Ritzau / NTB ScanpixVis mer

Natt til tirsdag omkom én person da seks biler var involvert i et sammenstøt på Langebro i København. I ettertid har den omkomne blitt utsatt for hets i en Facebook-gruppe, melder Ekstra Bladet.

København-politiet kunne med sorg meddele at det var en av deres politiassistenter, en 35 år gammel mann, som hadde omkommet i ulykken.

- Vi alle mottok beskjeden med stor sorg. Han var en godt likt kollega, som etterlater seg et stort tap i Københavns Politi. Mine tanker og dypeste medfølelser går til de pårørende, uttalte sjefinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemelding.

SAMMENSTØT: Seks biler var involvert i sammenstøtet. Foto: Hovedstadens Beredskab
SAMMENSTØT: Seks biler var involvert i sammenstøtet. Foto: Hovedstadens Beredskab Vis mer

Hetset

Torsdag meldte Ekstra Bladet at det har blitt publisert hånende og latterliggjørende kommentarer under en nyhetsartikkel angående ulykken, etter at den ble delt i en offentlig Facebook-gruppe med over 10 000 medlemmer.

Blant annet ble det kommentert «en pest mindre», «karma is a bitch» og «one down more to go».

Avisa har vært i kontakt med en av gruppas administratorere, som også er personen bak en Facebook-profil som står som avsender av kommentaren «karma is a bitch».

Reagerer med avsky

Administratoren nekter for å stå bak kommentaren, og sier at gruppen modererer innlegg med upassende innhold.

Leder i politiforbundet, Claus Oxfeldt, reagerer med avsky.

- De må jo på et eller annet nivå være syke mennesker, som er fullstendig blottet for empati og forståelse for andre mennesker.

- Vi snakker om et ganske alminnelig menneske, som dør under tragiske omstendigheter, sier han til avisa.

TIL ÆRE: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved alle Danmarks politistasjoner. Foto: Københavns Politi
TIL ÆRE: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved alle Danmarks politistasjoner. Foto: Københavns Politi Vis mer

Mann varetektsfengslet

Den omkomne politibetjenten var i tjeneste da ulykken inntraff. Ifølge danske DR satt han i en bil som kolliderte med en annen bil som hadde kommet over i motsatt kjørefelt.

En 25 år gammel mann er varetektsfengslet, siktet for uaktsomt drap og grov uaktsomhet.

Tirsdag flagget alle politistasjoner i Danmark på halv stang, til ære for den avdøde betjenten. 35-åringen etterlater seg sin gravide kone og deres to år gamle barn.