Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hett marked i fjellet

Hyttemarkedet koker på flere av de mest populære fjelldestinasjonene.

 Sterkt marked:  2015 har vært bra i fjellheimen, og neste år skal bli sterkt om vi skal tro meglerne. Her fra Hafjell Panorama.
Foto: © Jørn Areklett Omre / NN / Samfoto
Sterkt marked: 2015 har vært bra i fjellheimen, og neste år skal bli sterkt om vi skal tro meglerne. Her fra Hafjell Panorama. Foto: © Jørn Areklett Omre / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Hyttemarkedet koker på flere av de mest populære fjelldestinasjonene. Bare i det lille eksklusive hyttefeltet Lunnstaden på Hafjell er det omsatt hytter og tomter for langt over 100 millioner kroner i år, skriver Kapital. På Norefjell og i Hemsedal jakter meglere nå nye prisrekorder for to hytter med prislapper på henholdsvis 29 og 24 millioner kroner.

- Det er mange herrens år siden det har vært omsatt så mange dyre hytter her på Hafjell som det har vært i år, sier eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendom til Kapital.

Svartor har jobbet som eiendomsmegler på Hafjell i ti år og kjenner hyttemarkedet i den populære fjelldestinasjonen bedre enn de fleste. Når bøkene lukkes den 31. desember i år, kan Svartor sprette champagnen.

- Dette har vært et av de beste årene noensinne for meg. Frem til sommeren solgte jeg 68 hytter, og det er all-time high for min del, sier megleren som byttet arbeidsgiver fra Aktiv Eiendomsmegling til DNB Eiendom den 1. september i år.

Ser man bare på hytter som er solgt for over ti millioner kroner, har seks blitt omsatt for til sammen nesten 90 millioner kroner i Lunnstaden i år. Tar vi med tomtene, lander årets omsetning på langt over 100 millioner kroner.

Selv om Svartor har solgt hytter som aldri før i år, får ikke alltid hytteeierne oppfylt prisforventningene.

- Hyttene går i snitt litt under pris-antydningen, sier Svartor, som ser optimistisk på neste år.

- Det ser bra ut. Rentenivået er jo lavt, og her i innlandet merker vi ikke noe til oljenedturen - snarere tvert imot, sier han.

Geilo-megler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Hallingdal tror også på et sterkt 2016.

- Jeg tror det blir bra. Den norske fjellheimen fremstår som både trygg og billig. Euroen er veldig høy, så det å kjøpe i utlandet er dyrt. Vi trenger bare flere selgere, sier han til Kapital.

Norefjell-melger Morten Høegh i Sem og Johnsen Eiendomsmegling oppsummerer året som har gått på følgende vis:

- Jeg tror alle som driver med fritidseiendommer i fjellet merker at det har vært et oppsving. Markedet er på vei opp igjen, og jeg er godt fornøyd med året som er gått, men det har ikke vært supert. Jeg er ikke tilbake på 2006/2007-nivå.

Flere nyheter Hyttebyggere er i ferd med å bli mer miljøbevisste
- Har solgt ekstremt mange hytter for 1-3 millioner Rekordsalg på fjellet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media