Hett og seriøst mellom Haakon og Mette-Marit

Forholdet mellom Mette-Marit Tjessem Høiby (26) og kronprins Haakon (26) er hett og seriøst. De to tilbringer stadig mer tid sammen. For noen uker siden skal kronprinsen ha spandert en kjærlighetsferie på seg selv og Mette-Marit. Og snart skal de på ferie igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredag reiser kronprins Haakon og resten av kongefamilien til København for å feire dronning Margrethes 60-årsdag. Mette-Marit skal ikke være med til Danmark, men kjæresten kommer tilbake allerede tidlig i påskeuka.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal Mette-Marit og kronprinsen tilbringe noen dager sammen før Haakon reiser til Karasjok i Finnmark. Ifølge Slottet skal ingen i kongefamilien feire påsken på prinsehytta i Sikkilsdalen. Årsaken er at påsken kommer så seint i år.

Nytt liv

Livet for Mette-Marit har forandret seg. Hun og kronprins Haakon møtte hverandre i Kristiansand for tre år siden, men det var først i fjor sommer at forholdet skjøt fart.

Nå låner hun kronprinsens bil, bor i hans leilighet og paret drar på lange ferier sammen. Selv om paret skyr offentligheten, har den 26 år gamle jenta måtte ta konsekvensen av å ha kommet i rampelyset. Hun har nå tatt en pause fra servitørjobben på gamle ærverdige Engebret Café i Oslo. Her har Mette-Marit jobbet til og fra i over fire år.

Kafeen har fått beskjed om at 26-åringen ikke kommer tilbake på jobb i nærmeste framtid. Daglig leder, Lena Meling, har ikke snakket med henne på lang tid .

- Hun har gitt beskjed om at hun under disse omstendighetene ikke kommer tilbake. Men hun er selvfølgelig velkommen tilbake til oss når hun måtte ønske det, sier Meling.

Kjærlighetsferie

Forholdet mellom de to turtelduene er hett og seriøst. Dagbladet får bekreftet at de to stadig tilbringer mer tid sammen. Ifølge Se og Hør spanderte kronprinsen en kjærlighetsferie på seg selv og kjæresten til Mauritius og Seychellene for et par uker siden.

Selv om Mette-Marit bor på Frogner i Oslo sammen med sin tre år gamle sønn og en venninne, overnatter hun ofte hos kronprinsen i Ullevålsveien i Oslo sentrum. Mette-Marit studerer sosialantropologi grunnfag ved Universitetet i Oslo, men har hatt bijobb for å spe på økonomien.

For tida studerer kronprins Haakon spansk på en skole i Oslo. I tillegg følger han jusforelesninger på Universitetet i Oslo. Ifølge Slottet har tronarvingen ikke bestemt seg for hva han vil gjøre til høsten.

Føler presset

Mette-Marit er svært godt likt blant vennene sine. Hun har beholdt de gamle vennene som var i omgangskretsen før hun ble kjæreste med Norges tronarving.

- Vi ønsker å beskytte forholdet mellom kronprinsen og den glade jenta, sier venner som står paret nært. Ingen ønsker derfor nå si noe - i redsel for å skade forholdet. Men vennene legger ikke skjul på at de passer bra sammen .

Paret har mange felles interesser. Begge er samfunnsengasjerte, liker musikk og reiser. De går ofte ut og spiser alene på Oslos restauranter med livvaktene rett rundt hjørnet. Mette-Marit føler presset fra mediene, men har fått gode råd fra den medievante Haakon. Mette-Marit prøver så langt det lar seg gjøre å leve et normalt liv.

Det viktigste for 26-åringen fra Sørlandet er å beskytte sin tre år gamle sønn, Marius, mot det voldsomme mediepresset.

PÅ TRILLETUR: Mette-Marit prøver så langt det lar seg gjør å leve et normalt liv.
KRONPRINS: Haakon skal ta med Mette-Marit på nok en ferie.