Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hett på nett

Snakkekanalene er noe av det heteste på nettet for øyeblikket. Forfatteren May Grethe Lerum (35) er en av mange som har funnet kjæresten sin via Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en merkelig opplevelse å bli ordentlig kjent med Sigurd på nettet. Vi satt nesten to- tre uker i ett og snakket sammen fra hver vår maskin. Vi ble enige om å møtes for å se om den nære kontakten bare var en stor illusjon. Det var den ikke, sier forfatteren May Grethe Lerum (35) fra Ål i Hallingdal.

I dag har hun og Sigurd Berg (45) vært kjærester i godt over tre år.

Nettveteran

May Grethe Lerum beskriver seg selv som en veteran i chattesammenheng.

Hun ble bitt av basillen mens hun drev research til en ny roman for over fem år siden.

I dag har hun en stor vennekrets hun regelmessig treffer både på og utenfor nettet.

- Jeg er en person som ikke har lett for å slippe folk innpå meg. På snakkekanalen har du den friheten at du kan trekke deg vekk når du vil, uten å såre noen. Det kan du ikke i det virkelige liv. Dessuten tror jeg man åpner seg lettere når man sitter hjemme i sin egen stue.

Konfliktløser

May Grethe tror neppe hun og Sigurd hadde vært kjærester i dag dersom de ikke først hadde blitt kjent på nettet.

- Å chatte er en veldig renvasket form for kommunikasjon. Ytre forhold som stemme, kroppsspråk og utseende betyr ingenting. Bare ordene gjelder, sier May Grethe.

Hun har ingen problemer med å anbefale nettet, enten man er på jakt etter nye venner eller en flørt.

Fremdeles hender det at hun og Sigurd logger seg på hver sin maskin hvis de ikke har pratet spesielt godt sammen på en stund, sier Lerum.

NETTFLØRTERE: - Det er ingen sak å bli forelsket via internett, sier forfatter May Grethe Lerum (35). Her er hun sammen med beviset, Sigurd Berg (45).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling