Hett under kongens hatt

Over hundre ganger lettet kongen på flossen for å slippe ut den kokende varmen i gårsdagens stekende 17. mai-sol. Rekordvarme i hovedstaden og store deler av Sør-Norge gjorde nasjonaldagen til en varm og svett folkefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Okkuperte London

Høy lyd i Bergen

En annen dans...

- Vi må atten år tilbake for å finne 17. mai-temperaturer i hovedstaden som slår dagens. På nasjonaldagen i 1980 registrerte vi 25,7 grader, mens termometeret på Blindern i dag stoppet ved 22,4, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt i Oslo, Haakon Melhuus.

I store deler av Sør-Norge stekte sola til besvær for enhver i dress og tykt bunadstøy. Og varmest var det på Nesbyen.

- 26,5 grader var det på Nesbyen i dag, mens Svalbard var kaldest med minus 8 grader. Nesten hele innlandet kunne nyte sola, men langs kysten var det ikke like pent overalt. Verst var det på den ytterste kysten av Troms og Vest-Finnmark, der det har blåst stiv kuling, sier Haakon Melhuus.

Over hundre skoler bar sine flaggborger og forbi kongefamilien, og like mange ganger kunne Harald lette på flossen og slippe varmen ut. Det røde, hvite og blå flagget slik vi kjenner det i dag feirer for øvrig hundre år i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer