Lørenskog-saken:

«Hettemannen» identifisert

Den mye omtalte «hettemannen» i Lørenskog-saken har meldt seg for politiet.

MELDTE SEG: Enn norsk mann i 60-åra er identifisert som «hettemannen» i Lørenskog-saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding at mannen som har blitt omtalt som «hettemannen» har blitt identifisert. Mannen har vært etterlyst i forbindelse med Lørenskog-saken.

Politiet opplyser at vedkommende er en norsk mann i 60-åra, som bor i området. Videre skriver de at mannen meldte seg for politivakta i Lillestrøm onsdag kveld, etter å ha sett etterlysningen i mediene.

MYSTISK BIL: Øst politidistrikt etterlyser en bil i Hagen-saken. Det skal dreie seg om en bil som kjører i nærheten av boligen i Sloraveien, dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Opptaket er gjort morgenen 31. oktober 2018. Video: Politiet Vis mer

Sjekket ut

Den såkalte «hettemannen» har avgitt forklaring om egne bevegelser til politiet, og har framlagt dokumentasjon som verifiserer opplysningene. Dokumentasjonen dreier seg blant annet om elektroniske spor. Mannens forklaring støttes også av vitner.

Politiet opplyser at mannen har forklart at han ikke har fått med seg etterlysningen tidligere, og at han først onsdag kveld ble oppmerksom på at det kunne være ham som politiet ønsket kontakt med.

Mannen har ingen kjent tilknytning til saken, og er sjekket ut, ifølge politiet.

KLAR: Svein Holden informerte pressen om at Tom Hagen flytter hjem om ikke lang tid. Foto: NTB. Vis mer

«Hettemannen»

Mannen ble fanget på overvåkingsbilder samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant, 31. oktober 2018. Mannen beveget seg fra et parkeringshus ved Lørenskog ishall og gikk i retning Sloraveien, hvor Hagen befant seg før hun forsvant.

På overvåkingsbildene er mannen iført en tynn boblejakke eller en skalljakke, hansker og går med hetta over hodet - derav «hettemannen». Det kan også se ut som at ansiktet er delvis tildekket.

Så seint som onsdag formiddag opplyste politiinspektør Agnes Beate Hemiø at politiet fant det mistenkelig at mannen ikke hadde meldt seg for dem. Samtidig opplyste politiet at de har kartlagt 122 steder i både Norge og andre land i forbindelse med etterforskningen av forsvinningssaken.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen i forbindelse med Lørenskog-saken. Video: Politiet Vis mer

Siktelse

Det var 31. oktober 2018 at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog. Ektemannen Tom Hagen (70) er siktet for drap eller medvirkning til drap.

I tillegg er en 32 år gammel mann, kalt «kryptomannen» bortføringssiktet, samt at politiet har siktet en slektning av Tom Hagen for vitnepåvirkning.

Hagen-familien står fast på at Anne-Elisabeth er kidnappet og har gått hardt ut mot politiets etterforskning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer