Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Hevder 100-åring er friskmeldt

Skal være den eldste som har blitt frisk.

FRISKMELDT: En 100 år gammel kineser ble i helga friskmeldt etter å ha vært syk med coronaviruset. Foto: Steve Cho / Penta Press / Shutterstock / NTB scanpix
FRISKMELDT: En 100 år gammel kineser ble i helga friskmeldt etter å ha vært syk med coronaviruset. Foto: Steve Cho / Penta Press / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

En 100 år gammel kinesisk mann skal ha blitt frisk etter å ha ligget syk med coronaviruset, skriver det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Eldste som har overlevd

Dermed skal mannen være den eldste personen som hittil har overlevd viruset.

Mannen skal ha blitt innlagt 24. februar med coronasmitte, og hadde i tillegg underliggende helseproblemer som Alzheimers, høyt blodtrykk og hjertesvikt.

På grunn av mannens sammensatte sykdomsbilde skal en rekke fagfolk ha vært involvert i behandlingen.

Men nå skal mannen altså være frisk igjen, og ble skrevet ut sammen med over 80 andre friskmeldte pasienter.

I Kina har viruset krevd over 3000 menneskeliv og over 80000 er smittet.

Fødeavdeling stengt

I Norge er så langt 169 mennesker coronasmittede. De aller fleste av disse er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse.

En av dem er 56 år gamle Trude Ravndal fra Sandnes, som testet positivt på viruset torsdag denne uka.

Søndag ble en av to fødeavdelinger ved Stavanger universitetssykehus stengt etter at en ansatt testet positivt på viruset.

Til sammen er minst 91 smittet i forbindelse med reise til Italia og 18 i forbindelse med reise til Østerrike, hvorav minst 10 har vært i skistedet Ischgl.

Ingen under 10 år har dødd av coronaviruset på verdensbasis, og dødeligheten er på 0,2 prosent for dem under 30 år.

Tallet er 0,4 mellom 30 og 40 og så stiger grafen ganske skarpt over 50 år. Dødeligheten for dem over 70 år, er på ti prosent, opplyste Frode Forland, fagdirektør for smittevern og global helse i FHI til Dagbladet lørdag.

Utvidet reiseråd

Samme dag utvidet Folkehelseinstituttet listen over områder med vedvarende, utbredt smitte til å gjelde alle Italias regioner nord for Roma.

- Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst, fortalte områdedirektør i Folkehelseinstituttet Geir Bukholm.

De vanligste symptomene på coronaviruset er ifølge Helse-Norge:

  • Feber, hoste og tungpustethet.
  • Mange får også vondt i hodet og kroppen.
  • En del blir sår i halsen.
Hele Norges coronakart