Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder 13-åring ble torturert og drept i Syria

Av sikkerhetsstyrker.

En syrisk demonstrant i en protest i Amman i Jordan. Nå oppfordrer aktivister til nye protester i Syria. Foto: REUTERS / Majed Jaber / SCANPIX
En syrisk demonstrant i en protest i Amman i Jordan. Nå oppfordrer aktivister til nye protester i Syria. Foto: REUTERS / Majed Jaber / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 år gamle Hamza al-Khatib forsvant 29. april, og liket hans ble levert til familien i uken som gikk, ifølge syriske aktivister.

- Vi skal gå ut fra hvert hjem, fra hvert distrikt for å gi uttrykk for sinnet vårt, het det på aktivistenes Facebook-side lørdag.

- I en måned visste ikke familien hvor han var, hvis eller når han skulle bli løslatt. Han var død da de fikk ham tilbake. Undersøkelser av liket viser klare tegn på tortur, heter det videre.

Syria har vært preget av uro og demonstrasjoner siden midten av mars, og demonstrantene har i stor grad hatt Deraa som hovedsete.

Ifølge en menneskerettighetsgruppe er sju lik brakt til sykehus i Deraa med merker etter tortur. Over 1.000 mennesker er drept og 10.000 pågrepet i opptøyene, ifølge menneskerettsgrupper.

(NTB)