Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder 200 Boko Haram-soldater er drept

I dag kom hevnangrep i grenseby i Kamerun.

 SPEIDER ETTER BOKO HARAM:   Stridsvogner fra regjeringsstyrkene i Tsjad i post i byen Fotokol i Kamerun, ved grensen til Nigeria. I dag greide de ikke å forhindre et Boko Haram-angrep på den største moskeen i byen. Foto:  Stephane Yas, AFP/NTB Scanpix.
SPEIDER ETTER BOKO HARAM: Stridsvogner fra regjeringsstyrkene i Tsjad i post i byen Fotokol i Kamerun, ved grensen til Nigeria. I dag greide de ikke å forhindre et Boko Haram-angrep på den største moskeen i byen. Foto: Stephane Yas, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamister fra Boko Haram har drept sivile og satt fyr på den største moskeen i den kamerunske grensebyen Fotokol, hevder øyevitner i byen.

Kampene brøt ut i Fotokol onsdag morgen. Byen ligger nord i Kamerun, på grensen mot Nigeria. Under angrepet skal opprørsgruppa ha drept både sivile og soldater.

Det er satt i gang et regionalt løft for å skyve Boko Haram tilbake, og tsjadiske bakkestyrker hevder å ha drept 200 Boko Haram-soldater etter at de nylig krysset grensen til Nigeria som del av den multinasjonale innsatsen mot gruppa.

Ni tsjadiske soldater ble drept og 21 andre ble såret.

I tillegg til Tsjad og Kamerun, bidrar også Nigeria, Niger og Benin i styrken på 7 500 soldater som skal kjempe mot Boko Haram med støtte fra Den afrikanske union (AU)

Det er foreløpig uklart hvor mange som er såret eller drept i kampene i Kamerun.

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media