SPEIDER ETTER BOKO HARAM:   Stridsvogner fra regjeringsstyrkene i Tsjad i post i byen Fotokol i Kamerun, ved grensen til Nigeria. I dag greide de ikke å forhindre et Boko Haram-angrep på den største moskeen i byen. Foto:  Stephane Yas, AFP/NTB Scanpix.
SPEIDER ETTER BOKO HARAM: Stridsvogner fra regjeringsstyrkene i Tsjad i post i byen Fotokol i Kamerun, ved grensen til Nigeria. I dag greide de ikke å forhindre et Boko Haram-angrep på den største moskeen i byen. Foto: Stephane Yas, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Hevder 200 Boko Haram-soldater er drept

I dag kom hevnangrep i grenseby i Kamerun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamister fra Boko Haram har drept sivile og satt fyr på den største moskeen i den kamerunske grensebyen Fotokol, hevder øyevitner i byen.

Kampene brøt ut i Fotokol onsdag morgen. Byen ligger nord i Kamerun, på grensen mot Nigeria. Under angrepet skal opprørsgruppa ha drept både sivile og soldater.

Det er satt i gang et regionalt løft for å skyve Boko Haram tilbake, og tsjadiske bakkestyrker hevder å ha drept 200 Boko Haram-soldater etter at de nylig krysset grensen til Nigeria som del av den multinasjonale innsatsen mot gruppa.

Ni tsjadiske soldater ble drept og 21 andre ble såret.

I tillegg til Tsjad og Kamerun, bidrar også Nigeria, Niger og Benin i styrken på 7 500 soldater som skal kjempe mot Boko Haram med støtte fra Den afrikanske union (AU)

Det er foreløpig uklart hvor mange som er såret eller drept i kampene i Kamerun.

(NTB-AFP).