Hevder å ha bevis for drap: - Kan høre hvordan han ble torturert

Hevder tyrkiske etterforskere sitter på angivelige lydopptak fra drapshandlingen.

FORSVUNNET: Her er den saudiarabiske regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix
FORSVUNNET: Her er den saudiarabiske regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkiske myndigheter hevder overfor USA at de sitter på lydopptak som beviser at den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi (59) ble drept etter å ha besøkt Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i forrige uke.

Det melder Washington Post, og viser til en rekke anonyme tyrkiske og amerikanske tjenestepersoner som skal ha kjennskap til etterforskningen og dialogen mellom USA og Tyrkia.

På lydopptaket kan man angivelig høre Khashoggi bli drept, ifølge én av kildene.

- Du kan høre hans stemme og stemmene til andre arabisktalende menn. Du kan høre hvordan han ble avhørt, torturert og deretter drept, sier tjenestepersonen.

En annen tjenesteperson sier at man kan høre Khashoggi bli slått på lydopptaket.

Tyrkiske myndigheter skal også ha informert amerikanske myndigheter om at de sitter på video som også skal bevise at Saudi-Arabia er ansvarlige for det angivelige drapet på Khashoggi.

Nekter for drapet

Det var tirsdag i forrige uke at den saudiarabiske journalisten Khashoggi (59) forsvant etter et besøk til Saudi-Arabias konsulat i den tyrkiske storbyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer