Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder å ha dokumentert sjømonstret i Loch Ness

George har brukt 26 år av livet på å lete etter sjøormen.

HER ERN: Er dette sjømonstret i Loch Ness? Foto: Cascade News
HER ERN: Er dette sjømonstret i Loch Ness? Foto: Cascade News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Dagbladet skrev tidligere i dag om hvordan dugnadskameratene Andreas Solvik, Arvid Otterdal og Finn Nyhammer onsdag kveld oppdaget «krusninger på vannet» i innsjøen Hornindalsvatnet i Hornindal i Sogn og Fjordane.

Innsjøen er Europas dypeste med opptil 514 meter, og de tre mennene er nå overbevist om at de så sjøorm i hjembygda. De anslår at «dyret» var mellom to og tre meter lang.

Nå hevder skipper George Edwards å ha fått det endelige beviset for at Loch Ness-monsteret i Skottland virkelig eksisterer, skriver Daily Mail i dag.

Edwards har jaktet på Nessie i 26 år og arrangerer turer for turister. Til avisa forteller han at han bruker rundt 60 timer i uka på vannet for å lete etter sjøormen.

Bevis Edwards hevder å endelig ha dokumentert sjøormens eksistens. Han befant seg i båten sin «Nessie Hunter» da han tok bildet av hva som ser ut som en mørk kul som vaker opp og ned i vannet før den forsvinner ned i dypet. 

Skipperen mener bildet er det beste som noen gang er tatt av Loch Ness-monsteret, og at det beviser en gang for alle at den mystiske sjøormen faktisk eksisterer. Han hevder til og med at en gruppe «monstereksperter» fra det amerikanske militære har verifisert bildene.

HEVDER Å HA ENDELIG BEVIS: Skipperen George Edwards har brukt 26 år av livet sitt på å jakte på sjømonstret. Foto: Cascade News
HEVDER Å HA ENDELIG BEVIS: Skipperen George Edwards har brukt 26 år av livet sitt på å jakte på sjømonstret. Foto: Cascade News Vis mer

- Jeg er overbevist om at jeg så Nessie. Jeg tror på disse dyrene. Det er altfor mange mennesker som har sett dem over så lang tid, sier han.

- Det første registrerte tilfellet var i år 565 etter Kristus og det har vært tusenvis av øyevitner som har rapportert om ormen etter det. Alle disse menneskene kan ikke ha fortalt løgner, og det faktum at rapportene går over så mange år betyr at det ikke bare er en av dem. Jeg er overbevist om at det finnes opptil flere sjømonstre, forteller han.

Seljordsormen I Norge er den mest kjente sjøormen observert i Seljordsvatnet på 1700-tallet.

I 2011 stod sjøormtårnet i Seljord ferdig og er 17 meter høyt. Det skal ha kostet tre millioner kroner å bygge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media