Hevder å ha drept 600 ukrainske soldater

Russland skal søndag ha angrepet en ukrainsk militærkaserne som hevn for et dødelig ukrainsk angrep på nyttårsaften. Ifølge NTB skriver ordføreren i Kramatorsk på Facebook at ingen er drept.

ØNSKER VÅPENHVILE: Ifølge Reuters erklærer russiske myndigheter våpenhvile i Ukraina fra kl. 12.00 fredag 6. januar til og med midnatt 7. januar i forbindelse med ortodoks jul. Dette tror generalløytnant Arne Bård Dalhaug er den egentlige grunnen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hevder Russlands forsvarminister Sergej Sjojgu søndag ettermiddag, ifølge Reuters. Han hevder 600 ukrainske soldater er drept i et rakettangrep.

Dette avviser ukrainske myndigheter søndag ettermiddag.

Nyhetsbyrået Reuters, som har vært på stedet, skriver søndag ettermiddag at et rakettangrep på Kramatorsk gjorde skade, men at bygningene hvor soldater angivelig ble drept ikke er ødelagt og at det ikke er tydelige tegn på dødsfall.

Russland kaller angrepet for hevn etter et ukrainsk angrep mot en russisk militærbase nyttårsaften.

FORSVARSMINISTER: Sergej Sjojgu. Foto: NTB
FORSVARSMINISTER: Sergej Sjojgu. Foto: NTB Vis mer

Det russiske forsvardepartementet sier de traff den midlertidige ukrainske kasernen i Kramatorsk i Øst-Ukraina med et rakettangrep.

– Som et resultat av det massive rakettangrepet mot disse midlertidige forlegningene for ukrainske styrker, ble over 600 ukrainske soldater drept, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet, skriver NTB.

Nyhetsbyrået skriver også at ordføreren i Kramatorsk har avvist dette, og at han søndag skrev på Facebook at ingen ble drept i de russiske angrepene mot flere bygninger natt til søndag.

På nyttårsaften rammet det ukrainske militæret en skole i byen Makijivka i det russiskokkuperte Donetsk fylke. Skolen har blitt brukt som kaserne for russiske soldater.

Angrepet ble betegnet som et av de dødeligste angrepene i krigen i Ukraina. Ukraina hevdet over 400 russiske soldater ble drept, mens Russland har meldt om 89 døde i egne rekker.

Saken oppdateres

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer