Hevder å ha fått nye romturister etter Virgin-eksplosjonen i går

Richard Branson sier de skal nå verdensrom-målet.

EKSPLODERTE: Virgin galactics Spaceshiptwo eksploderte i lufta rett etter å ha blitt løsnet fra følgeflyet White knight two. Foto: REUTERS /  Kenneth Brown / NTB scanpix
EKSPLODERTE: Virgin galactics Spaceshiptwo eksploderte i lufta rett etter å ha blitt løsnet fra følgeflyet White knight two. Foto: REUTERS / Kenneth Brown / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi skylder våre testpiloter å finne ut hva som skjedde, sier Virgin-sjef Richard Branson til pressen fra Mojave-ørkenen der SpaceShipTwo eksploderte i lufta og krasjlandet i går.

En av pilotene omkom og den andre ligger alvorlig skadde på sykehus. Han sier han ikke vil eller kan spekulere i årsaken nå.

- Jeg synes det er uansvarlig av dem som ikke vet hva som skjedde når de spekulerer i årsaker på dette tidspunktet, sier han på en pressekonferanse vist på blant annet Sky News.

Han sier de tøyer grenser for hva som er mulig, men at de i går feilet.

Han sier de ønsker gjennomføre målet om å starte kommersiell romfly-turisme til verdensrommet.

- Dette er bare starten på et langt prosjekt og astronautene våre ønsker å gjennomføre dette. Det var ulykker da luftfarten startet tilbake i tid, men det ble trygt. Vi håper romflyfarten blir det samme, sier han.

I april i fjor hadde 575 drømmende romturister kjøpt billetter til Virgins romflyturer. En billett i dag koster 250 000 dollar eller om lag 1,7 millioner kroner. Branson kaller dem astronauter. Han tror ikke han vil miste turistene sine etter ulykka. Selv kaller han dem astronauter.

- Vi har fått et par flere astronauter etter i går som har kommet for å vise sin støtte. Vi vil kanskje miste et par også, men tilbakemeldingene så langt har vært støttende. Dersom noen ønsker tilbakebetalt pengene sine, får de selvsagt det. Vi har ikke brukt noe av det ennå, sier Branson på pressekonferansen.

Andre mener ulykka i går og andre hendelser den siste tida er starten på en krisetid for den kommersielle romfartsindustrien.

Dagbladet kommer med mer.