Hevder å ha forhindret at 49 asylbarn ble sendt ut av Norge

Men Anders Anundsen leste ikke brevet som skulle sikre at hans politiske føringer ble fulgt - selv om han fikk en kopi fra Politidirektoratet.

HAR SVART: Flere timer på overtid har nå Anders Anundsen svart Stortinget på spørsmål om de lengeværende asylbarna. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR SVART: Flere timer på overtid har nå Anders Anundsen svart Stortinget på spørsmål om de lengeværende asylbarna. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere timer på overtid har justisminister Anders Anundsen (Frp) nå svart på Stortingets spørsmål om asylbarnsaken.

I brevet skriver han at han aldri leste brevet som skulle sikre at hans politiske føringer ble fulgt, selv om han fikk en kopi fra Politidirektoratet (POD).

Les hele svarbrevet her.

Leste aldri brev Da POD i vinter sendte brevet med sine instrukser nedover i politisystemet - der Anundsens beskjed om ikke å prioritere lengeværende asylbarn var utelatt - gikk brevet i kopi til Justisdepartementet, slik at de kunne kontrollere at POD hadde forstått ordren i departementets tildelingsbrev rett.

Men der ble det ikke lest:

«Disponeringsskrivet har av departementet ikke blitt lest med sikte på å kvalitetssikre at innholdet i det allerede utsendte disponeringsskrivet er i samvsvar med formuleringene i tildelingsbrevet,» heter det i Anundsens svar til Stortinget.

Dermed ble ikke tabben avslørt av Anundsen - men av Bergens Tidende.

- Ikke praktiske konsekvenser Av Anundsens svarbrev går det dessuten fram at politiet i mars spurte departementet hvordoran prioriteringene rundt de lengeværende asylbarna skulle forstås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer