Hevder å ha funnet nazitog lastet med gull: - Det er mulig dette toget finnes

Ekspert forklarer.

NAZI-GULL?: To personer hevder å ha funnet et gammelt nazitog lastet med gull nær Walbrzych i Polen. Personene vil foreløpig holde funnstedet hemmelig, men det skal angivelig dreie seg om tunneler i nærheten av Ksiaz-borgen. Foto:  EPA / MACIEJ KULCZYNSKI
NAZI-GULL?: To personer hevder å ha funnet et gammelt nazitog lastet med gull nær Walbrzych i Polen. Personene vil foreløpig holde funnstedet hemmelig, men det skal angivelig dreie seg om tunneler i nærheten av Ksiaz-borgen. Foto: EPA / MACIEJ KULCZYNSKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En polakk og en tysker hevdet tidligere i uka at de har funnet et gammelt nazi-tog lastet med gull. Ingen har foreløpig bekreftet eller fått offisielle bilder av det spesielle funnet, som ble en snakkis i medier over hele Europa.

Nå forteller en dansk ekspert at det oppsiktsvekkende funnet ikke er usannsynlig.

- Nazistene røvet og plyndret store kultur- kunst- og gullskatter da de angrep andre deler av Europa. Noe av det som forsvant er aldri funnet. Så det er mulig at dette toget finnes, sier Claus Bundgård Christensen, lektor i historie og ekspert på 2. verdenskrig, til Ekstra Bladet.

Myndighetene i den polske regionen Walbrzych forteller ifølge nyhetsbyrået Reuters at de har blitt kontaktet av et advokatfirma som representerer to personer som hevder å stå bak det senasjonelle funnet.

Toget skal inneholdet rundt 300 tonn med gull.

- Kan ikke avvise Det finnes ingen offisielle nedtegnelser som kan bekrefte togets eksistens, men ifølge historiene på folkemunne i lokalområdet forsvant toget da det i 1945 forsøkte å unnslippe sovjetiske styrker med store verdier i gull og edelstener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.