Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder å ha funnet seks tonn gull i gruve i Skottland

- Folk vil kunne holde opp gullbarrer og si «Denne kom ut av gruva forrige uke».

STIRLINGSHIRE: Det australske selskapet, Scotgold ønsker nå å utvinne det de mener er flere tonn gull fra ei gruve i Cononish i Stirlingshire i Skottland. Illustrasjonsfoto: Scanpix
STIRLINGSHIRE: Det australske selskapet, Scotgold ønsker nå å utvinne det de mener er flere tonn gull fra ei gruve i Cononish i Stirlingshire i Skottland. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Skottland har et australsk selskap nylig funnet hele 5,7 tonn gull, melder Business Insider i dag.

Selskapet, Scotgold, som har base i Perth i Austalia, ønsker nå å utvinne dette gullet fra den skotske gruva i Cononish, Stirlingshire.

Og med dette vil de bringe gruvedriften tilbake til Storbritannia for første gang på flere tiår, skriver Business Insider.

Det er mer enn fire år siden det ble vedtatt at Scotgold skal få utvinne gull fra den skotske gruva, men siden oktober 2011 har de ikke produsert noe som helst. Nå ser imidlertid dette ut til å endre seg, skriver avisa, som også siterer Financial Times.

I løpet av den kommende uka vil nemlig selskapet motta en levering av maskiner som brukes til gruvedrift.

Det er ventet at utstyret vil bli tatt i bruk i mai, og dersom selskapet innen da har fått de nødvendige tillatelsene, sil det kunne begynne å behandle om lag 7000 tonn med malm som opprinnelig ble hentet opp fra gruva på 1990-tallet.

Dette er forøvrig også sist noen forsøkte å utvinne gull fra gruva i Cononish.

- Folk vil kunne holde opp gullbarrer og si «Denne kom ut av gruva forrige uke». Det vil gjøre inntrykk, sier daglig leder for Scotgold, Richard Gray.

Hele Norges coronakart