Hevder å ha nye bevis på at Alcatraz-rømlinger klarte det «umulige»: Å overleve

Vil starte etterforskning i Brasil 53 år etter.

LAGDE MASKER: I 1962 klarte Clarence Anglin, John Anglin og Frank Morris å rømme fra Alcatraz ved å blant annet legge igjen ansiktsmasker på cellene. Nå mener den tidligere etterforskningslederen Art Roderick at ferske spor kan kaste nytt lys over den mystiske forsvinningen og hvor det ble av fangene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LAGDE MASKER: I 1962 klarte Clarence Anglin, John Anglin og Frank Morris å rømme fra Alcatraz ved å blant annet legge igjen ansiktsmasker på cellene. Nå mener den tidligere etterforskningslederen Art Roderick at ferske spor kan kaste nytt lys over den mystiske forsvinningen og hvor det ble av fangene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er det beste sporet vi har hatt i denne saken, sier Art Roderick, den pensjonerte etterforskningslederen i US Marshal til The New York Post.

I 20 år ledet Roderick etterforskningen i kjølvannet av at tre personer rømte fra det sagnomsuste fengselet Alcatraz.

Nå mener han at ferske spor kan kaste nytt lys over den mystiske forsvinningen.

I juni 1962 lyktes brødrene John og Clarence Anglin og medfange Frank Morris å grave en tunell ut av fengselet. Alcatraz-fangene hadde lagt ansikter laget av såpe, dorull og menneskehår i sengene sine. De krabbet deretter ut av fengselet som skulle være umulig å unnslippe, tok seg til taket på Alcatraz, og kastet seg på sjøen med en provisorisk gummibåt laget av stjålne regnjakker.

Etter det er det ingen som vet med sikkerhet hva som ble fangenes skjebne.

Ny dokumentar Fengselsadministrasjonen - som skryter av at det er umulig å rømme fra fengselet - har i alle år hevdet at de druknet i rømningsforsøket.

Men nå, 53 år etter, hevder Anglin-familien at de sitter på dokumentasjon som viser at brødrene levde i beste velgående på midten av 70-tallet, og at de fortsatt kan være i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.