Hevder å ha protestert mot amerikansk tortur

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener han har tatt opp amerikanernes tortur på riktig måte.

IKKE SELVKRITIKK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre tar ikke selvkritikk for hvordan han har håndtert torturen mot fanger i forhold til USA. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
IKKE SELVKRITIKK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre tar ikke selvkritikk for hvordan han har håndtert torturen mot fanger i forhold til USA. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| — Det vil alltid være slik at selvransakelse i alle retninger er både viktig og nødvendig når denne kunnskapen kommer fram. Men jeg mener at det blir feil å skape inntrykk av at det ikke har vært debatt og protest, sier Jonas Gahr Støre på telefon fra Reykjavik.

Han har lest artikkelen som NUPI-direktør Jan Egeland og direktør Mariano Aguirre ved Det norske fredsbyggingssenter, NOREF skriver i dagens Dagbladet om amerikanernes bruk av tortur i «krigen mot terror». Artikkelforfatterne kritiserer de allierte for å ha vist unnfallenhet i forhold til amerikanernes bruk av tortur.

- Heftig debatt

Egeland og Aguirre skriver at de allierte europeiske landene tilsynelatende gjorde lite for å stanse «rettsløsheten for navnløse fanger som ble fraktet mellom hemmelige og kjente torturkamre».— Det er generelt sett betimelig at alle må gå i seg selv og se om vi tok saken bredt nok opp. Det gjelder både den forrige regjeringen og vår.Støre peker på at Stoltenberg-regjeringen har tatt opp disse spørsmålene med amerikanerne gjentatte ganger siden 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer