Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere. Foto:
 AFP PHOTO/STR/SCANPIX
Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIXVis mer

Hevder al-Qaida har erobret by i Jemen

Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geriljakrigerne skal ha tatt kontroll over byen etter harde kamper med jemenittiske sikkerhetsstyrker.

- Rundt 300 islamistiske militante og al-Qaida-menn kom til Zinjibar og tok kontroll over alt fredag, forteller en innbygger til nyhetsbyrået Reuters.

En tjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at hovedkvarteret til en hæravdeling i byen er omringet av opprørerne. Alle andre offentlige bygninger skal nå være kontrollert av de antatte al-Qaida-tilhengerne.

Opplysninger fra tjenestemenn og lokale innbyggere tyder på at minst 16 mennesker er blitt drept i kampene de siste dagene.

Zinjibar er hovedstaden i den fattige provinsen Abyan, hvor det har vært en rekke voldelige sammenstøt i forbindelse med demonstrasjonene mot president Ali Abdullah Saleh.

(NTB)