Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder al-Qaida har erobret by i Jemen

Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere.

Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere. Foto:
 AFP PHOTO/STR/SCANPIX
Væpnede menn som antas å tilhøre al-Qaida, har erobret provinshovedstaden Zinjibar i den sørlige delen av Jemen, ifølge lokale innbyggere. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geriljakrigerne skal ha tatt kontroll over byen etter harde kamper med jemenittiske sikkerhetsstyrker.

- Rundt 300 islamistiske militante og al-Qaida-menn kom til Zinjibar og tok kontroll over alt fredag, forteller en innbygger til nyhetsbyrået Reuters.

En tjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at hovedkvarteret til en hæravdeling i byen er omringet av opprørerne. Alle andre offentlige bygninger skal nå være kontrollert av de antatte al-Qaida-tilhengerne.

Opplysninger fra tjenestemenn og lokale innbyggere tyder på at minst 16 mennesker er blitt drept i kampene de siste dagene.

Zinjibar er hovedstaden i den fattige provinsen Abyan, hvor det har vært en rekke voldelige sammenstøt i forbindelse med demonstrasjonene mot president Ali Abdullah Saleh.

(NTB)