Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder at barna er på psykiatrisk sykehus i Norge

- Dette viser nok en gang at Khalid Skah aldri forholder seg til fakta.

KIDNAPPET BARNA: Den falmede idrettsstjernen Khalid Skah kidnappet sine egne barn og truet med å flytte til Mauretania. Etter at barna rømte til Norge har han sagt at de er på psykiatrisk sykehus. Arkivfoto: Ole C.H. Thomassen
KIDNAPPET BARNA: Den falmede idrettsstjernen Khalid Skah kidnappet sine egne barn og truet med å flytte til Mauretania. Etter at barna rømte til Norge har han sagt at de er på psykiatrisk sykehus. Arkivfoto: Ole C.H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL-vinneren Khalid Skah sier til marokkanske medier at barna hans et på psykiatrisk sykehus i Norge.

I dekning
Etter at hans to barn, ei 16 år gammel jente og en gutt på 13 år, rømte landet, har de gått i dekning med moren Anne Cecilie Hopstock et sted i Norge.
Morens advokat, Marte Svarstad Brodtkorb fnyser av marokkanerens påstander.

- Dette viser nok en gang at Khalid Skah aldri forholder seg til fakta. Barna har det bra sammen med moren sin, akkurat nå er de og bader. De har aldri vært på noe psykiatrisk sykehus etter at de kom tilbake til Norge, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Rømte fra faren
Barna rømte fra faren og ble deretter tatt hånd om av den norske ambassaden i Rabat. Dette førte til at Skah truet ambassadør Bjørn Blokhus og flere av de ansatte.

- Skah har kommet med en rekke konkrete trusler mot meg og mine kolleger på ambassaden. Han sa han skulle drepe oss, og truet også med å kidnappe barna til ansatte på ambassaden, sa Bjørn Blokhus til Dagbladet i går.

Den tidligere friidrettsutøveren giftet seg med norske Hopstock etter Barcelona-triumfen i 1992. For noen år siden flyttet de til Marokko, blant annet fordi Hopstock ville at de to barna skulle bli bedre kjent med landet og kulturen.

Dette skar seg kraftig og det hele endte med at barna rømte for et par uker siden. De kom hjem til Norge sammen med moren fredag kveld.

Skal være innlagt
Tidligere i dag sa Skahs nye kone til TV 2 at ektemannen er lagt inn på sykehus med nervesammenbrudd og store problemer i forhold til situasjonen med barna.
Skah selv har ikke uttalt seg til norske medier etter at kona tok med seg barna til Norge. Men han har sagt til marokkanske medier at det var han som ble truet av den norske ambassadøren.

- Plutselig bestemte den norske ambassadøren seg for å blande seg inn i mitt liv og ikke la meg være i fred. Han truet med å kidnappe de to barna mine, men jeg nektet, har Skah sagt til den marokkanske avisen Aujourd`hui Le Maroc.
 

Ifølge marokkanske medier påstår Skah at ambassadøren har knust portene inn til boligen hans. Ambassadør Bjørn Blokhus benekter dette på det sterkeste overfor Dagbladet, og sier at han ikke var i Marokko på det aktuelle tidspunktet.

- Du må ikke tro på noe Skah sier i denne saken, sa ambassadøren til Dagbladet tidligere i dag.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med Skah i flere dager uten å lykkes.

SKJULER SEG: Khalids ekskone, Anne Cecilie Hopstock (t.v.) sammen med sin advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Nå lever Hopstock på hemmelig adresse et sted i Norge sammen med sine to barn. Foto: Tomm W. Christiansen
SKJULER SEG: Khalids ekskone, Anne Cecilie Hopstock (t.v.) sammen med sin advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Nå lever Hopstock på hemmelig adresse et sted i Norge sammen med sine to barn. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling