Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder at han fryktet hiv-smitte

25-åringen som tok livet av en kvinne på Karmøy i oktober, hevder at han fryktet at kvinnen hadde hiv. Det skriver VG. Men ryktet var ikke sant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42-år gamle kvinnen ble funnet død i oppgangen i blokka der hun bodde i Kopervik fredag morgen 19.oktober. Det var en nabo som fant den drepte kvinnen.

Samme natt hadde det blitt meldt om husbråk i blokka uten at politiet rykket ut.

Brøt seg inn

Vinduet i inngangsdøra til blokka var knust. Vitner beskrev en ung, lys mann i lyse klær som hadde forlatt blokka tidlig på morgenen. Etter å ha mottatt flere tips, pågrep politiet 25-åringen fra Karmøy.

Mannen har tilstått drapet på kvinnen. Motivet er ifølge VG at han hadde hørt rykter om at kvinnen var smittet av hiv. Dette gjorde ham opprørt fordi han hadde vært med kvinnen hjem tidligere. Derfor oppsøkte han henne flere ganger for å få vite at hun ikke var smittet.

Trodde ikke på kvinnen

Kvinnen, som ikke hadde hiv, klarte ikke å overbevise mannen om at hun var frisk. Mannen ville ha skriftlig dokumentasjon, skriver VG. Da han dro til leiligheten hennes den siste gangen, endte besøket med slagsmål. Den vevre kvinnen ble drept.

Det er ikke klart hvordan hiv-ryktet oppsto eller hvem som har satt det ut. Det er heller ikke kjent om mannen prøvde å teste seg før han begynte å true kvinnen.

Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart