DØD: I natt bekreftet statlige medier at den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi døde i konsulatet i Istanbul. Årsaken skal ha vært et slagsmål. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DØD: I natt bekreftet statlige medier at den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi døde i konsulatet i Istanbul. Årsaken skal ha vært et slagsmål. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Drapet på Khashoggi:

Hevder at Khashoggi skal ha blitt båret ut i et opprullet teppe

En saudiarabisk kilde hevder at målet var å kidnappe den drepte journalisten Jamal Khashoggi.

Saudi-Arabia nektet i drøyt to uker for at regimekritikeren og journalisten ble drept under et besøk på landets konsulat i Istanbul 2. oktober, men fredag kom erkjennelsen.

Ifølge Saudi-Arabia var det imidlertid et uhell, og det skjedde under en slåsskamp.

Washington Post- journalisten Jamal Khashoggi (60) var også et yndet intervjuobjekt for store TV-stasjoner og var derfor en farlig mann for Saudi-Arabias mektige og egenrådige kronprins Mohammed bin Salman.

Planla kidnapping

Nå er det kommet nye opplysninger om at Khashoggi skal ha blitt båret ut av konsulatet innrullet i et teppe.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som har snakket med en anonym saudiarabisk kilde, var ikke planen å myrde journalisten.

DREPT: Journalisten Jamal Khashoggi hevdes å ha blitt drept. Disse bildene, som ble først offentliggjort av Tyrkisk TV, skal angivelig vise draptsteamet ankomme det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Tyrkiske myndigheter mener at det var her drapet skjedde. Video: NTB Vis mer

Kilden hevder at planen var å få ham til å vende tilbake til Saudi-Arabia som en del av en kampanje for å forhindre rekruttering til landets fiender.

Forsøkte å skrike

Hvis han motsatte seg var planen å holde ham innelåst i et hus i Istanbul. Ifølge kildens forklaring skal Khashoggi ha forsøkt å skrike. Han skal ha blitt kvalt da en av gjerningsmennene forsøkte å få ham til å tie.

- Hensikten var aldri å drepe ham, sier kilden til Reuters.

Kroppen skal deretter ha blitt båret ut av konsulatet innrullet i et teppe. En såkalt lokal «fikser» skal deretter ha tatt seg av kroppen.