TRANSPORT: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian er godt fornøyd med signalen om hjelp fra EU i saken mot amerikanske trasnportmyndigheter. Foto: Halvor Solhjem Njerve, Aftenposten  
TRANSPORT: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian er godt fornøyd med signalen om hjelp fra EU i saken mot amerikanske trasnportmyndigheter. Foto: Halvor Solhjem Njerve, Aftenposten  Vis mer

Hevder at Norwegian får hjelp av EU

EU vil hjelpe Norwegian med å få amerikansk tillatelse til å kunne få på USA fra Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): For en måned siden ble det norske flyselskapet nektet ny flytillatelse i USA.

Norwegian ønsker å kunne fly til USA fra sin base i Irland, og nå får det norske flyselskapet hjelp av EU.

EU-kommisjonen ønsker en voldgiftsbehandling med amerikanske myndigheter for å løse tvisten mellom Norwegian og sistnevnte, sier to kilder, ifølge New York Times.

Brudd på avtale

Den europeiske institusjonen velger å gjøre et ekstraordinært tiltak da de mener forsinkelsen av en flytillatelse fra amerikanske myndigheters side representerer et brudd på den EU-amerikanske «Open Skies»-avtalen, uttaler en av kildene til avisen.

Norwegians irske datterselskap søkte om tillatelse til å fly til USA for over to år siden, men den typiske godkjenningsrutinen har blitt forsinket grunnet motstand fra politikere, fagforeninger og flyselskaper i USA.

EUs transportkommisjonær, Violeta Bulc, har sendt et brev til USAs transportminister, Anthony Foxx, der han har blitt informert om tiltaket.

- Godt fornøyd

- EU-kommisjonen har tidligere sagt at de vil gå til rettslige skritt for å få amerikanske myndigheter til å godkjenne Norwegian Air Internationals søknad om såkalt Foreign Air Carrier Permit. Hvis dette stemmer, er vi veldig godt fornøyd med at EU nå ber amerikanske myndigheter om voldgiftsbehandling for å få en endelig avklaring på søknaden, sier kommunikasjonsjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian, til Hegnar.no.

- Norwegian Air International er et EU-selskap som innfrir alle krav i Open Skies-avtalen mellom EU og USA, og en endelig godkjenning vil bety flere arbeidsplasser på begge sider av Atlanteren, flere nye ruter og lavere billettpriser, legger han til.

Norwegian stiger rundt to prosent på Oslo Børs onsdag.

Flere økonominyhete

Nå blir det flere aksjer i Statoil
Statoil-sjefen: - Vi er komfortable med situasjonen
- Krever aksjonærene utbytter som dette, er du i seng med fienden