ANKLAGES FOR Å FORVEKSLE GIFT MED POLLEN: Miljøaktivisten Kurt Oddekalv.
Foto: Mette Møller / Dagbladet
ANKLAGES FOR Å FORVEKSLE GIFT MED POLLEN: Miljøaktivisten Kurt Oddekalv. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Hevder at Oddekalv forvekslet gift med pollen

Sjefen for oppdrettsanlegg hevder at miljøaktivisten i en politianmeldelse av selskapet har forvekslet gift med pollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I forrige uke besøkte Oddekalv oppdrettsanlegget ved Bruvik på Osterøy. Han så noe gult og brunt som fløt på overflaten og mente at han kunne dokumentere at dette var utspill av fiskeslo og fiskefett. Trolig inneholdt dette store mengder fiskemedisin, mente Oddekalv. Derfor anmeldte han virksomheten for akutt forurensning, skriver Bergens Tidende.

Men sjefen for oppdrettsanlegget, administrerende direktør Hans Runshaug, mener det gule som Oddekalv så, kun var oppsamling av pollen. Altså en helt naturlig affære.

- Dette er jo pensum i de aller første leksjonene om blomstene og biene. Nå kan det være at Oddekalv likevel ikke har fått dette med seg. Da prøver han dessverre enda en gang, og mot bedre vitende, å sverte omdømmet til en enkelt bedrift og en hel næring med løgnaktig oppførsel, sier Runshaug.

Runshaug ga selskapet Rådgivende Biologer AS i oppdrag å finne ut hva stoffet var. Konklusjonen er at det i hovedsak var pollen fra furu, iblandet en del alger fra sjøen.

Oddekalv avviser ikke at det var pollen i det han fant.

- Men den er ikke brungul. Den er bare gul. Og pollen fører ikke til at steinene langs land og hele stranden blir sleipe. Dette var fett fra fiskeslo. Det vil våre prøver vise. Vi leverte dem inn til analyse mandag, og vil få svar om noen dager, sier Oddekalv.

(NTB)