Hevder at over 50 er drept i voldsom ukrainsk storoffensiv

- Harde kamper i Ukraina.

MOBILISERER: Ukrainske regjeringsstyrker fotografert omkring to mil sør for Donetsk øst i Ukraina i dag. Foto: AFP / NTB scanpix
MOBILISERER: Ukrainske regjeringsstyrker fotografert omkring to mil sør for Donetsk øst i Ukraina i dag. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ukrainske regjeringsstyrker har satt i gang et omfattende angrep vest for Donetsk, opplyser ukrainske myndigheter.

Opprørerne har en rekke stillinger rundt industribyen Donetsk, samt i nabobyen Luhansk. Ifølge innenriksdepartementet i Kiev har militæret gått til angrep flere steder langs frontlinjen. Reportere fra nyhetsbyrået AFP melder i kveld at de hører lyden av tungt artilleri ved landsbyen Karlivka, som ligger rundt 30 kilometer vest for Donetsk.

NTB refererer flere meldinger om dødsfall: Kommandanten Semjon Semjontsjenko opplyser til nyhetsbyrået DPA at 25 prorussiske separatister er blitt drept.

Lederen for separatistene, Valerij Bolotov, hevder at 50 ukrainske soldater skal være drept i kamper ved flyplassen i Luhansk - som ligger drøyt to timers kjøring fra Donetsk.

Mobiliserte I formiddag ble det bekreftet at ukrainske styrker har utplassert et stort antall stridsvogner og pansrede kjøretøyer rundt 20 kilometer sør for Donetsk - som er kontrollert av prorussiske separatister.

Bilder fra fotografer som er i området viser også dette. Store ukrainske styrker sto i formiddag utplassert også omkring to mil sør for byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer