Hevder at terrorister skulle drepe tilfeldig norsk familie

NRK-påstander om terroralarmen.

PÅGREPET: Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia. Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen. Foto: EPA / NTB scanpix
PÅGREPET: Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia. Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK hevder torsdag formiddag at PST fryktet at ekstremister skulle drepe en tilfeldig norsk familie hjemme da terroralarmen gikk i Norge i sommer. NRK hevder at drapene skulle filmes og legges ut på nettet, og at det var årsaken til at det ble slått full terroralarm.

Målet med aksjonen skulle være å spre så mye frykt som mulig i befolkningen.

NRK hevder videre at ekstremistene skulle bruke kniv. En rekke sentrale kilder avviser dette blankt overfor Dagbladet, og sier det ikke er riktig.

Australia Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia.

Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen.

Planene ble trolig avverget takket være telefonavlytting og annen etterretning. Under en av de mange ransakingene under politiaksjonen tok politiet beslag i et sverd.

Fire IS-terrorister Dagbladet avslørte nylig at fire IS-terrorister var på vei til Norge i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer