Hevder at terrorister skulle drepe tilfeldig norsk familie

NRK-påstander om terroralarmen.

PÅGREPET: Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia. Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen. Foto: EPA / NTB scanpix
PÅGREPET: Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia. Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK hevder torsdag formiddag at PST fryktet at ekstremister skulle drepe en tilfeldig norsk familie hjemme da terroralarmen gikk i Norge i sommer. NRK hevder at drapene skulle filmes og legges ut på nettet, og at det var årsaken til at det ble slått full terroralarm.

Målet med aksjonen skulle være å spre så mye frykt som mulig i befolkningen.

NRK hevder videre at ekstremistene skulle bruke kniv. En rekke sentrale kilder avviser dette blankt overfor Dagbladet, og sier det ikke er riktig.

Australia Over 800 væpnede politifolk deltok i går kveld og i natt i en massiv antiterroraksjon flere steder i Australia.

Minst 15 personer ble pågrepet. Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen.

Planene ble trolig avverget takket være telefonavlytting og annen etterretning. Under en av de mange ransakingene under politiaksjonen tok politiet beslag i et sverd.

Fire IS-terrorister Dagbladet avslørte nylig at fire IS-terrorister var på vei til Norge i sommer.

Sikkerhets- og etterretningsorganisasjoner i Europa skal være sikre på at de fire IS-terroristene kom til Aten i midten av juli måned. Mennene skal ha blitt observert på den internasjonale flyplassen i den greske hovedstaden.

Meldingene til de hemmelige norske tjenestene var at de fire var på vei nordover, men alle sikre spor etter mennene stoppet i Aten.

Da alarmen gikk ble rundt 20 islamister - asylsøkere og personer som oppholdt seg ulovlig i Norge - pågrepet og umiddelbart sendt ut av Norge.

Orienterte Det var 24. juni at PST-sjef Benedicte Bjørnland, justisminister Anders Anundsen (Frp) og fungerende politidirektør Vidar Refvik holdt en pressekonferanse der de orienterte om at det var iverksatt tiltak mot en mulig konkret og tidsavgrenset terrortrussel mot Norge.

Kvelden før var statsminister Erna Solberg (H) og regjeringens sikkerhetsutvalg blitt informert om trusselen. PST hadde opplysninger om at ekstreme islamister med krigserfaring fra Syria, ville forsøke å rette et angrep mot et ukjent mål på et ukjent sted i Norge innen kort tid.

Som følge av trusselen høynet politiet beredskapen landet rundt.