Hevder at Veronica falt for Pers penger

Veronica Orderud falt for Pers penger og eiendom, fortalte eks-kjæresten hennes da han vitnet i Nes herredsrett fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik, ønsket i retten fredag å nyansere det ensidig positive bildet han mener søstrenes mor har gitt av Veronica Orderud i retten. Han hadde derfor kalt inn tre vitner som har opplevd ulike sider av henne, blant annet hennes eks-kjæreste, Roger Hansen (31). Han og de to andre vitnene forklarte seg i Nes herredsrett fredag til tross for protester fra ekteparet Orderuds forsvarere. Frode Sulland og Cato Schiøtz begjærte at de tre vitnene ikke skulle tillates ført fordi de ikke hadde betydning for saken, men retten tok ikke denne begjæringen til følge.

Høyere status

Eks-kjæresten fortalte retten at Veronica slo opp med ham tre-fire uker etter at hun flyttet til Orderud gård. De to opprettholdt imidlertid en viss kontakt via brev. I et brev skrev Veronica at hun hadde vraket eks-kjæresten til fordel for Per fordi Per hadde penger og materielle goder og kunne gi henne en bedre start på livet. Hun skrev også at hun hadde gjort det slutt med ham etter et visst press fra foreldrene som syntes det var mer stas med en svigersønn som var gårdseier enn en som var arbeidsledig.

- Hun mente at det var pengene hans som gjorde ham spennende. I ettertid har det også kommet fram at hun mente Per i visse sosiale lag ville ha høyere status enn det jeg hadde, sa eks-kjæresten.

Etter en tid avtalte de to et møte i Oslo og Veronica ble med eks-kjæresten hjem. Her fortalte hun ham at ekteskapet med Per ikke var slik hun hadde ment det skulle være.

Da Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, spurte gamlekjæresten om hvordan Veronica er som person, kom godordene:

- Hun er en av de herligste jenter jeg kjenner. Hun er ærlig og vakker og har god moral. Hun var alltid opptatt av rettferdighet og var selve klippen i familien Kirkemo, sa eks-kjæresten.

Skiftet holdning

Lise Wettergren, samboeren til de tiltalte søstrenes far, Sverre Kirkemo, innrømmet overfor aktor Olav H. Thue i retten at hun på et tidspunkt i sine politiforklaringer begynte å uttale seg mer negativt i forhold til Per og Veronica Orderud:

- Det stemmer nok at jeg endret holdning. Det skjedde etter at jeg skjønte at Veronica ville ha meg til å lyve for politiet og si at Kristin hadde fortalte faren sin at hun visste noe om drapene. Det syntes jeg var drøyt, for Kristin hadde aldri sagt det til Sverre.

Wettergren reagerte også da ekteparet Orderuds advokat Rolf Nybakk spurte om ikke hun og Sverre Kirkemo kunne prate med Haukeland i fengsel og be henne om å gi en forklaring som stemte bedre med forklaringen til Per og Veronica.

Wettergren sa også at hun har sett Veronica med den skoen som det ble funnet et avtrykk av på åstedet.

- Jeg husker skoen fordi jeg sa at det vel ikke var så praktisk at den var semsket hvis hun skulle bruke den til å gå tur med hundene. Veronica svarte at hun bare skulle bruke dem til og fra Oslo.

«Nå kommer vi i fengsel, Peremann!»

Wettergren nevnte også en episode da hun sammen med sin samboer Sverre Kirkemo kom på besøk til Per og Veronica Orderud kort tid etter drapene.

Paret satt da og leste aviser, skriver VG.

- Plutselig brøt Veronica ut i gråt, og sa «nå kommer vi i fengsel, Peremann!», hevdet Sverre Kirkemos samboer.

Hun hevdet også at Per Orderud var redd gården ble avlyttet av politiet.

(NTB)

SJARMERTE MED EIENDOM: Et vitne hevdet i Nes herredsrett i dag at Per Orderud sjarmerte Veronica med eiendom.