Hevder avsløringen av «Panama papers» er en kriminell handling

Det mener advokatfirmaet.

KRIMINELT: Avsløringen av de såkalte «Panama papers» er en kriminell handling, hevder advokatfirmaet som dokumentene ble lekket fra. Foto: REUTERS/Carlos Jasso/NTB Scanpix
KRIMINELT: Avsløringen av de såkalte «Panama papers» er en kriminell handling, hevder advokatfirmaet som dokumentene ble lekket fra. Foto: REUTERS/Carlos Jasso/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avsløringen av de såkalte «Panama papers» er en kriminell handling, hevder advokatfirmaet som dokumentene ble lekket fra.

- Dette er en kriminell handling, en forbrytelse, sier Ramón Fonseca, en av grunnleggerne av advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har base i Panama. - Dette er et angrep på Panama, fordi enkelte land ikke liker at vi er så konkurransedyktige når det kommer til å tiltrekke seg selskaper, sier Fonseca til nyhetsbyrået AFP.

Ingen mistenkt Uttalelsene kommer etter at en stor lekkasje fra Mossack Fonsecas antatt sikre datasentral førte til at en rekke medier verden over søndag publiserte avsløringer om hvordan firmaet har hjulpet rike statsoverhoder, politikere, kjendiser og andre til å skjule penger i skatteparadiser.

Fonseca beskriver dokumentlekkasjen som et «begrenset datainnbrudd». Han sier at selskapet ikke har noen mistenkte og at han ikke vil spekulere i hvem som har lekket dokumentene før de har bevis. Han understreker at Mossack Fonseca aldri er blitt dømt eller beskyldt for å ha gjort noe galt.

240.000 selskaper Advokatfirmaet ble grunnlagt i 1977 og har siden opprettet over 240.000 selskaper. Ramón Fonseca hevder at deres firma ikke er ansvarlig for hvordan selskapene ble brukt, fordi Mossack Fonseca hadde rolle som et mellomledd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer