Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder Berlusconi ga husvære til prostituerte

Aktor hevder Italias statsminister ga flere unge kvinner tilgang til leiligheter som betaling for sex.

RISIKERER FENGSEL: Nok en gang må den italienske statsministeren Silvio Berlusconi svare for anklager i en rettssal. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
RISIKERER FENGSEL: Nok en gang må den italienske statsministeren Silvio Berlusconi svare for anklager i en rettssal. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi (74) er beskyldt for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en 17 år gammel jente, og risikerer flere års ubetinget fengsel.

«Et betydelig antall» unge kvinner prostituerte seg med ham mot kontant betaling i leiligheter utenfor Milano, heter det i et rettslig dokument. Dokumentet ble lagt ut på nettsiden til nasjonalforsamlingen mandag.

Det ble i sin tid sendt til deputertkammeret i Roma med anmodning om tillatelse til ransaking av kontoret til en av Berlusconis medarbeidere. Deputertkammeret er nasjonalforsamlingens annetkammer eller «underhus».

Medarbeideren skal ha rekruttert de unge kvinnene for å selge sex til Berlusconi, ifølge aktoratet.

Kvinnene skal ha fått fri tilgang til flere leiligheter i et bedre nabolag i Milano. Berlusconi sørget for byggingen av dette området under en oppsving i eiendomsmarkedet på 1970-tallet.

I dokumentet navngis åtte kvinner hvis leiligheter har blitt gjennomsøkt av politiet.

Ruby I sentrum av etterforskningen står 17 år gamle Karima El Mahroug, en nattklubbdanserinne bedre kjent under navnet Ruby.

Ruby har fortalt om de rene sexorgier i en luksusvilla Berlusconi eier i nærheten av Milan, men sier hun ikke selv lå med ham. Hun beskrev de ville festene med uttrykket «bunga bunga», som øyeblikkelig gikk inn i alle italienske tabloidjournalisters ordforråd.

Disse festene skal ha funnet sted mens Ruby var 17 år gammel. Hun var dermed over den seksuelle lavalderen, som i Italia er på 14, men italiensk lov setter forbud mot kjøp av seksuelle tjenester fra kvinner under 18 års alder.

Press? Forhørsdommere som har gransket saken, hevder også at Berlusconi presset politifolk til å løslate Ruby da hun ble arrestert. Statsministeren innrømmer å ha ringt politiet, men sier han bare var ute etter å hjelpe en person som hadde fått problemer.

Berlusconi avviser alle anklagene mot ham som «absurde», og hevder at han er offer for en hetskampanje fra politiske fiender i dommerstanden. I helgen sa han at han aldri i sitt liv har betalt for seksuelle tjenester, og at han nå lever i et fast, stabilt forhold.

Men den siste utviklingen i saken kommer på et kinkig tidspunkt for den nå 74 år gamle italienske regjeringssjefen. Han har ikke lenger noe sikkert flertall i nasjonalforsamlingen og overlevde med nød og neppe en mistillitsvotering i desember.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling