Hevder bin Laden døde i jordskjelvet

Pakistansk etterretning sier terrorikonet er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdens mest berømte terrorleder, Osama bin Laden, døde i jordskjelvet i Pakistan hevder den indiske avisa India Daily News ifølge svenske Expressen.

Ifølge avisa skal bin Laden ha holdt seg skjult i grotter og huler i den pakistanske provinsen Waziristan på grensa til Afghanistan. Bin Laden skal ha flyktet hit etter de amerikanske bombeangrepene mot Tora Bora i 2002, og holdt seg skjult siden.

Nå siterer den indiske avisa pakistanske etterretningskilder på at han døde i det kraftige jordskjelvet som rammet regionen forrige lørdag.

Terrorekspert Magnus Ranstorp ved St. Andrews-universitetet stiller seg tvilende til opplysningene.

- Det er nesten umulig å vurdere sånne informasjoner, sier han til den svenske avisa Expressen.

I likhet med Pentagon mener Ranstorp at informasjonen er for usikker til å feste lit til. I tillegg mener Ranstorp at bin Ladens tilhengere, som nødvendigvis er de eneste som virkelig vet om dette er sant, mest sannsynlig hadde holdt tett om terrorikonet var drept i jordskjelvet.

- Det ligger i deres interesse å tie om en sånn sak. Bin Laden er til større nytte for al-Qaida levende enn død, sier han.

DØD? Vestlige kilder tviler på at informasjonen om bin Ladens død der riktig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer