I POLITIETS VARETEKT: Ifølge vitner avisa Varden har snakket med var Anders Behring Breivik i Kragerø fra 18. til 21. juli. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I POLITIETS VARETEKT: Ifølge vitner avisa Varden har snakket med var Anders Behring Breivik i Kragerø fra 18. til 21. juli. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Hevder Breivik var i Kragerø i dagene før angrepet

Butikkpersonale siteres i lokalavis på at han brukte genser med politiaktig motiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge vitner avisa Varden har snakket med var Behring Breivik i byen før angrepet. 32-åringen har bånd til byen fra barndommen.

Han skal ifølge avisa ha oppsøkt en forretning i sentrum, iført en genser med et politiliknende merke.

I NTBs sammenstilling av oppgitte tidspunkter er imidlertid Breivik observert andre steder, så oppholdet i Kragerø må ha vært i bruddstykker:

Tirsdag 19. juli fylte Breivik begge bilene han disponerte med drivstoff. Onsdag 20. juli passerte bombebilen riksvei 190 på Ulven inn mot Oslo. Torsdag 21. juli, omkring klokka 13.10, ble Breivik plukket opp av en taxi på jernbanestasjonen på Rena, som kjørte ham til gården han leide på Åsta Øst.

Politiaktig Hvorfor massemorderen skal ha vært i Kragerø er ikke kjent.

Varden er blitt fortalt at Behring Breivik og ekspeditøren i den aktuelle forretningen skal ha fleipet med hverandre blant annet på grunn av Behring Breiviks bekledning.

Etter at det ble kjent at Anders Behring Breivik sto bak bombeaksjonen mot regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya, skal ekspeditøren i forretningen ha tatt kontakt med politiet og forklart at den terrorsiktede skal ha vært i Kragerø.

PST - Jeg ønsker ikke å kommentere dette i det hele tatt, men jeg har forklart meg for politiet, sier ekspeditøren i den involverte butikken til Varden.

Hans opplysninger skal være overbrakt Politiets sikkerhetstjeneste.

- Vi har nedsatt en egen gruppe som skal etterforske og nøste opp hvor siktede var forut for terrorhandlingene, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt Henning Holtaas.

- Dette kommer vi selvsagt til å ta opp med siktede, sier politiadvokaten.