FORTVILET: - Han er dypt fortvilet over å ha vært i kontakt med en kvinne som er så ustabil som det vi har sett her. Han vet jo at dette er nonsens. Det er ingenting straffbart i dette. Siktelsen handler om seksuell omgang i 2008. Det var en vanlig akt etter begjær fra henne, sier stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen. Foto: Jarle Martinsen / Fædrelandsvennen
FORTVILET: - Han er dypt fortvilet over å ha vært i kontakt med en kvinne som er så ustabil som det vi har sett her. Han vet jo at dette er nonsens. Det er ingenting straffbart i dette. Siktelsen handler om seksuell omgang i 2008. Det var en vanlig akt etter begjær fra henne, sier stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen. Foto: Jarle Martinsen / FædrelandsvennenVis mer

Hevder bystyrepolitikeren presset Frp-toppen etter penge-gevinst

- Det var en vanlig akt etter begjær fra henne, sier stortingsrepresentantens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) hevder en stortingrepresentant fra samme parti har utsatt henne for seksuelle overgrep.

- Han er dypt fortvilet over å ha vært i kontakt med en kvinne som er så ustabil som det vi har sett her. Han vet jo at dette er nonsens. Det er ingenting straffbart i dette. Siktelsen handler om seksuell omgang i 2008. Det var en vanlig akt etter begjær fra henne, sier stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet.

Mandag leverte Helland inn en anmeldelse av stortingspolitikeren til Agder politidistrikt.

Tilnærmelse Advokaten forteller at det så var en hendelse på et nachspiel etter et middagsselskap i mai 2009. Her skal stortingspolitikeren på ny ha gjort en tilnærmelse mot Helland.

- Han hadde inntrykk av at de fortsatt hadde et forhold. Det var hun ikke enig i. Helland følte tilnærmelsen ubehagelig, så da ble det ikke noe mer. Han tok dette til etteretning, forteller advokaten.

Advokaten hevder en lang rekke mennesker vitner til hendelsen på nachspielet, og at det var et forsoningsmøte i etterkant.

- Vant i Lotto På dette møtet som fant sted i 2010 var fylkeslederen i Vest-Agder Frp til stede.

- De ble vel forlikt, og saken ble lagt død, hevder advokaten.

- Men så leser hun i avisa at han har vunnet en stor pengegevinst. Da fikk hun lyst på penger og krevde ham for 100 000, med trussel om å bekjentgjøre et ukorrekt faktum. En trussel hun nå har realisert ved å sende politianmeldelsen til samtlige norske medier. Hverken jeg eller stortingsrepresentanten har sett denne anmeldelsen enda, sier advokaten.

Advokaten er overrasket at noen medier har valgt å identifisere hans klient, og varsler at det er noe han vil forfølge videre.

- De som har publisert navn og bilde på min klient har trådt over en strek. Det hele dreier seg om ett eneste samleie mellom to eldre mennesker, initiert av henne som fikk så lyst, sier advokaten.

ANMELDTE KOLLEGA: Bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) hevder en stortingrepresentant fra samme parti har utsatt henne for seksuelle overgrep. Foto: Fædrelandsvennen
ANMELDTE KOLLEGA: Bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) hevder en stortingrepresentant fra samme parti har utsatt henne for seksuelle overgrep. Foto: Fædrelandsvennen Vis mer