Du leser nå Dagbladet Pluss

Eirik Jensen vs. Gjermund Cappelen:

Hevder Cappelen har fått spesialavtaler

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen mistenker politiet for å ha «kjøpslått» med den medtiltalte hasjbaronen Gjermund Cappelen for å få ham til å lyve om han. Morsomt, sier Cappelens forsvarer.

KORRUPSJONSTILTALT: Eks-politimann Eirik Jensen møter 9. januar i Oslo tingrett tiltalt for grov korrupsjon. Han hevder kronvitnet i saken mot ham, hasjbaron Gjermund Cappelen, lyver og har fått fordeler av det. Foto: Øistein Norum Monsen
KORRUPSJONSTILTALT: Eks-politimann Eirik Jensen møter 9. januar i Oslo tingrett tiltalt for grov korrupsjon. Han hevder kronvitnet i saken mot ham, hasjbaron Gjermund Cappelen, lyver og har fått fordeler av det. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bare en drøy uke til rettssaken mot tidligere politioverbetjent Eirik Jensen og den medtiltalte hasjbaronen Gjermund Cappelen, går den tidligere polititoppen langt i å antyde at det er inngått spesialavtaler mellom Cappelen og politiet.

Jensen forteller at han før jul har tilbrakt mye tid på forsvarer John Christian Eldens kontor for å forberede seg på å møte i Oslo tingrett, tiltalt for å mottatt bestikkelser fra nettopp Cappelen.

Ifølge den nå korrupsjons- og narkotikatiltalte eks-politimannen har de «saumfart saken med lupe for å forstå hvordan den er blitt til». 59-åringen hevder at dette arbeidet har gitt interessante funn og at det har avdekket en rekke spesialavtaler inngått mellom Cappelen og politiet i Asker og Bærum, samt Riksadvokaten.