1%-klubben Satudarah:

Hevder de er nedlagt

Tre chapter har lagt ned virksomheten. Det hevder en kilde sentralt i klubben. Bare Oslo-avdelingen er igjen og der sitter alle i fengsel eller er på rømmen fra politiet.

DESIMERT: Bare en lokal avdeling skal være igjen i Norge av den internasjonale 1%-klubben Satudarah. Foto: Privat.
DESIMERT: Bare en lokal avdeling skal være igjen i Norge av den internasjonale 1%-klubben Satudarah. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

- Det er bare folka i Satudarah MC Oslo igjen. Avdelingene i Stavanger, Kristiansand og Tønsberg har trukket seg ut og meldt seg ut av klubben, sier et tidligere medlem til Dagbladet.

Han ønsker å være anonym

Det skal være av hensyn til familier og privatliv, som har gjort at de tre avdelingene har lagt ned sin virksomhet i klubben som har mange kriminelt belastede medlemmer.

Norgespresidenten for 1%-klubben hørte til i avdelingen av Satudarah i Stavanger. Ifølge kilden skal også han være ute av MC-klubben.

Politiet kjenner til at de tre avdelingene skal ha avsluttet sitt medlemskap til klubben, men ifølge Dagbladets opplysninger, ønsker de ikke å si noe om riktigheten av det. Dagbladet får bekreftet opplysningene fra flere hold.

Det er ikke kjent hvem som eventuelt har overtatt vervet som president for Satudarah Norway, som også Oslo-avdelingen skal sorterer under.

Ifølge kilder på begge sider av loven, skal alle sentrale medlemmer i Oslo-avdelingen nå sitte bak lås og slå eller være ute av spill. Enten på soning eller i varetekt. Den tidligere Oslo-presidenten sitter i varetektsfengslet i forbindelse med en voldsepisode på Lillestrøm i desember i fjor.

VERBALT GJENGOPPRØR: Det ble fullstendig kaos da flere tilhørere under saken mot Satudarah MCs Oslo-president koblet på mikrofonene sine. Video: Nedre Romerike tingrett. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ingen med lappen

En kilde, sentralt plassert i MC-Norge, sier til Dagbladet at ryktene om at tre avdelinger i klubben legger ned stemmer, men at det ikke er kjent hva de tidligere medlemmene vil gjøre. Om de starter noe nytt eller melder seg inn i allerede eksisterende klubber.

Ifølge kilden, skal det i hovedsak være de som kjører motorsykkel og faktisk har lappen, som har forlatt klubben.

- Nå har det blitt ren gjengvirksomhet. Hva de har tenkt å bruke Satudarah-navnet til nå, kan man jo spørre seg om, hevder kilden overfor Dagbladet.

Satudarah MC Norway har eksistert siden 2014 da klubben etablerte seg i Stavanger.

I 2018 etablerte klubben seg med en avdeling i Oslo og i 2020 kom det fram at klubben også startet avdelinger i Kristiansand og Tønsberg.

I dag står altså bare Oslo-avdelingen igjen. Ifølge politiet er det ingen av disse medlemmene som har lappen på motorsykkel.

Skyting på åpen gate

To personer med gjengtilhørighet til den kriminelle banden «Young Guns» ble beskutt åpen gate i Oslo sentrum natt til søndag.

Tre personer er siktet i saken, men bare én av dem er pågrepet. De to andre er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Alle de tre siktede skal ha tilknytning til MC-klubben Satudarahs Oslo-avdeling, får Dagbladet bekreftet fra flere hold.

Dagbladet får opplyst fra kilder i politiet og vitner på stedet at det bare skal ha vært én person som skjøt. Vedkommende er ikke pågrepet - og er en av de to mennene som nå er internasjonalt etterlyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer