Hevder de fant lidende dyr, møkk og mummifiserte hønelik på eggfarm i USA

Men selskapet slår tilbake og hevder videoen er klippet sammen med politiske baktanker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen over inneholder noen sterke scener fra en eggfarm i Manheim i den amerikanske delstaten Pennsylvania. Den er offentliggjort av dyrevernsgruppa Humane Society of the United States (HSUS).

Eggproduksjonen på stedet er driftet av Kreider Farms som på sin side slår tilbake og hevder at videoen du kan se over er redigert sammen for å gi inntrykk av at det står svert ille til på gården.

- Påstandene HSUS kommer med er en grov feilframstilling av Kreider Farms, våre ansatte og måten vi behandler dyra våre på, sier Ron Kreider, president i selskapet ifølge Farm and Diary.

 LIK:  I videoen fra gruppa kan man flere steder se hønselik ligge på gården.
LIK: I videoen fra gruppa kan man flere steder se hønselik ligge på gården. Vis mer

Dyrevernsgruppa hevder imidlertid at de kan bevise at det ble begått grove overgrep på gården og ber selskapet følge kravene i et lovforslag som for tiden diskuteres i USA. HSUS og de aller fleste amerikanske eggprodusentene støtter lovforslaget.

Gruppe hevder de har bevis for følgende overgrep på gården: • Hønene satt i svært overfylte bur.

• Døde og skadde høner, også mummifiserte fuglelik, ble funnet inne i bur der levende høns la egg som til slutt endte opp på amerikanske frokostbord.

• Dyra måtte gå uten vann i flere dager da en vannkilde gikk i stykker, noe som førte til at flere av dem døde.

 TRANGT:  Gruppa hevder hønene sitter alt for trangt i burene.
TRANGT: Gruppa hevder hønene sitter alt for trangt i burene. Vis mer

• Hønsebein, -vinger og -hoder ble funnet i nettingen og i foringsmaskinen.

• Det lå et tykt lag døde fluer på gulvet.

Undercover-arbeid Dyrevernerne opplyser i en pressemelding at funnene baserer seg på undercover-arbeid i februar og mars i år. Gruppa mener funnene beviser at det er behov for en føderal lov for å beskytte dyr i eggeproduksjonen.

- Denne nye avsløringen understreker hvorfor vi trenger et minumskrav fra føderalt hold som setter en standard for hvordan egghøns skal behandles, sier Wayne Pacelle, presidenten i dyrevernsgruppa.

 GROTESKE BILDER:  Selskapet som eier gården hevder videoen er klippet sammen for å sette selskapet i et dårlig lys.
GROTESKE BILDER: Selskapet som eier gården hevder videoen er klippet sammen for å sette selskapet i et dårlig lys. Vis mer

- Vår etterforskning viser at de store eggprodusentene bare kan fortsette på samme måte, og ignorere selv de mest beskjedne bransjestandarene, og påføre fuglene utrolig stress og skade, legger han til.

- Kom på inspeksjon Ifølge Ron Kreider førte påstandene fra dyrevernerne til at det tre ganger ble utført «offisielle, spontane inspeksjoner» på den aktuelle gården.

- Alle inspeksjonene frikjente oss, sier han.

Tom Beachler, en av lederne fra gården i Pennsylvania, sier at det ikke er noen tilfeldighet at videoen blir sluppet nå, midt i en aktuell debatt om forholdene hos eggprodusenter.

 SKITTENT:  Gruppa hevder også at det er svært skittent på gården.
SKITTENT: Gruppa hevder også at det er svært skittent på gården. Vis mer

- Det er rett og slett en fabrikkert historie laget av en inntrenger. Det er den klassiske metoden ... De forfalsker og prøver å lage en sak, sier Beachler.

Hva mener du, avslører videoen dyremishandling eller kjøper du selskapets forklaring om at den er klippet sammen for å gi et grovt feilbilde?

 SPISER:  Her sitter en høne og spiser. Ifølge gruppa ble det funnet flere deler av høner i foringsområdet.
SPISER: Her sitter en høne og spiser. Ifølge gruppa ble det funnet flere deler av høner i foringsområdet. Vis mer