Hevder de har funnet nazistenes spøkelsestog som forsvant med 300 tonn gull

Kan være rigget med miner.

FUNN?: De to, en polakk og en tysker, forteller at de har lokalisert stedet hvor toget har stått de siste 70 årene, og de krever en finnerlønn på 10 prosent for strevet. Bildet viser tusener av bryllupsringer nazistene hadde gjemt i en hule i nærheten av konsentrasjonsleiren i Buchenwald. Foto: NTB Scanpix
FUNN?: De to, en polakk og en tysker, forteller at de har lokalisert stedet hvor toget har stått de siste 70 årene, og de krever en finnerlønn på 10 prosent for strevet. Bildet viser tusener av bryllupsringer nazistene hadde gjemt i en hule i nærheten av konsentrasjonsleiren i Buchenwald. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene i den polske regionen Walbrzych forteller ifølge nyhetsbyrået Reuters at de har blitt kontaktet av et advokatfirma som representerer to personer som på sin side hevder å ha funnet et gammelt nazi-tog lastet med gull.

De to, en polakk og en tysker, forteller at de har lokalisert stedet hvor toget har stått de siste 70 årene, og de krever en finnerlønn på 10 prosent for strevet. Dette har de krav på ifølge loven skriver Daily Mail.

- Advokater, hæren, politiet og brannvesenet tar seg nå av dette. Det har aldri blitt foretatt utgravninger i området det er snakk om, så vi aner ikke hva vi vil finne, sier Marika Tokarska, en representant for myndighetene i regionen.

Gjennom advokater Det finnes ingen offisielle nedtegnelser som kan bekrefte togets eksistens, men ifølge historiene på folkemunne i lokalområdet forsvant toget da det i 1945 forsøkte å unnslippe sovjetiske styrker med store verdier i gull og edelstener.

Ifølge historiene forvant toget inn i en tunnel i nærheten av Ksiaz-borgen, den samme borgen som ligger tre kilometer fra Walbrzych der kravet fra de to ble fremmet via advokater. Det skriver BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.