DRAPSVÅPEN: Flere har uttalt i svenske medier at de tror at drapsvåpenet i Palme-drapet er funnet. Video: Expressen Vis mer

Hevder de har funnet Palme-våpen

Etterforskerne i Palme-saken skal ha informert regjeringen om hva de har funnet ut. Det opplyser anonyme kilder til Aftonbladet.

Publisert

På onsdag skal de svenske etterforskerne legge fram sin konklusjon i Palme-saken.

Sjefetterforsker Krister Petersson har tidligere varslet at de mener at de har funnet ut hvem som drepte den svenske statsministeren Olof Palme i 1986.

Mandag ettermiddag hevder den svenske storavisa Aftonbladet at etterforskningsledelsen har informert den svenske regjeringen om sin konklusjon.

Også kriminolog og krimekspert Leif GW Persson mener at det er sannsynlig at regjeringa har fått vite hva som er blitt utfallet av etterforskningen.

- Det holder jeg for å være høyst trolig at man har informert regjeringen om utfallet. Det gjør meg ikke det minste overrasket, det har jeg forutsett. Kretsen som kjenner til det nå, overstiger ti personer, sier GW til Expressen.

Hevder de har funnet drapsvåpenet

Forfatter, redaktør og politiker Daniel Suhonen sier til Aftonbladet at etterforskningsledelsen har funnet drapsvåpenet.

Han henviser til kilder «dypt inne» i etterforskningen som belegg for påstanden sin. Suhonen har også kilder i regjeringspartiet etter mange år som medlem der.

- Kildene oppgir at politiet har gode tekniske beviser og at man har sikret drapsvåpenet, sier Suhonen til Expressen.

Han sier at han har fått opplyst at det er sterke beviser som foreligger, og han mener at de holder i retten.

Drapsvåpenet har vært blant de tingene svensk politi har lett etter helt siden drapsnatta for snart 35 år siden.

Palmedrapet har vært blant Sveriges største kriminalgåter. Nå kan den være løst.

Drept på åpen gate

Seint en vinterkveld i 1986 ble statsminister Olof Palme skutt og drept på åpen gate i Sveavegen i Stockholm.

Han hadde vært på kino med kona si, da det kom en person bort og skøyt ham.

Politiet har gjennom åra jobbet med en rekke teorier om hvem som drepte statsministeren, men har så langt ikke funnet det ut.

Blant annet har rusmisbrukeren Christer Pettersson blitt dømt for drapet, før han ble frikjent i en høyere domstol på grunn av for dårlige beviser og fordi politiet hadde gjort flere feil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer