Krigen i Ukraina:

Hevder de stoppet attentatforsøk

Russiske myndigheter hevder en ukrainsk nynazistisk gruppe forsøkte å drepe to kjente russiske kvinner.

TV-STJERNE: Ksenia Sobtsjak er et kjent fjes fra TV for mange russere. Myndighetene hevder ukraiske styrker vil ha henne drept. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko / NTB
TV-STJERNE: Ksenia Sobtsjak er et kjent fjes fra TV for mange russere. Myndighetene hevder ukraiske styrker vil ha henne drept. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko / NTB Vis mer
Publisert

Det melder det statlige russiske mediet Ria lørdag.

Den føderale sikkerhetstjenesten i Russland, FSB, hevder at de har jobbet sammen med etterforskningskomiteen og Russlands innenriksdepartement, for å forhindre attentatforsøk på redaktøren Margarita Simonjan og TV-stjerna Ksenia Sobtsjak.

- Et attentatforsøk med en belønning på 1,5 millioner rubler ble avdekket i løpet av etterforskningen, heter det i en pressemelding fra FSB.

Hevder de fant knokejern

Myndighetene hevder at en medlemmer fra en ukrainsk nynazistisk gruppe med navn «Paragraph-88» har blitt arrestert i Moskva og Ryanzan-regionen i Russland, i det de drev med «rekognosering» av arbeidsplassene og boligene til kvinnene, ifølge Ria.

- Et kalasjnikov-gevær, patroner, kniver, knokejern, håndjern, naziflagg, samt datamaskiner og kommunikasjonsutstyr med informasjon som bekrefter deres kriminelle intensjoner, ble konfiskert, skriver FSB.

Påstandene har ikke blitt kommentert fra ukrainsk hold.

KJENT: Margarita Simonjan avbildet med Vladimir Putin i 2019. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / POOL / AFP NTB
KJENT: Margarita Simonjan avbildet med Vladimir Putin i 2019. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / POOL / AFP NTB Vis mer

Hendelsen har også blitt kommentert på redaktør Simonjans profil på kommunikasjonstjenesten Telegram. Hun er redaktør for det russiske mediet RT. Hun skriver at hun har blitt gjort klar på det angivelige attentatforsøket.

- De fulgte etter meg, de visste alle adressene mine!, heter det i innlegget.

Ukraina hevder de har tatt en høyde sør for byen Bakhmut og nå kontrollerer veiene inn og ut av byen. Video: Telegram / Twitter / AP / NTB. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Flere påstander

Det er ikke første gangen russiske myndigheter har anklaget ukrainske styrker for å ha planlagt et attentatforsøk.

I fjor hevdet FSB at de hadde arrestert seks medlemmer fra en annen ukrainsk nynazistisk gruppe, som de kalte «White Power».

Gruppa skulle ifølge dem, ha planlagt attentatforsøk på journalisten Vladimir Solovjov, redaktør Simojan og journalistene Olga Skabejeva og Evgeny Popov.

Ukrainske myndigheter benektet påstandene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer