Hevder de testet langdistansemissiler

Nord-Korea hevder at landet har testet langdistansemissiler etter ordre fra leder Kim Jong-un.

AGGRESSIV: Nordkoreanske medier hevder at regimet har testet langdistanseraketter. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo
AGGRESSIV: Nordkoreanske medier hevder at regimet har testet langdistanseraketter. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statlige nordkoreanske medier melder torsdag at Kim skal ha gitt grønt lys til testskytingen.

– Da leder Kim Jong-un lærte om planene om testing av langdistansemissiler, ga han beskjed om å starte skytingen, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA.

Den nordkoreanske meldingen kommer få timer etter at militæret i Sør-Korea hevdet at nabolandet avfyrte flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning. Utskytingen ble gjort vest i landet torsdag ettermiddag lokal tid, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Eskalering

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer