AGGRESSIV: Nordkoreanske medier hevder at regimet har testet langdistanseraketter. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo
AGGRESSIV: Nordkoreanske medier hevder at regimet har testet langdistanseraketter. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo Vis mer

Hevder de testet langdistansemissiler

Nord-Korea hevder at landet har testet langdistansemissiler etter ordre fra leder Kim Jong-un.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statlige nordkoreanske medier melder torsdag at Kim skal ha gitt grønt lys til testskytingen.

– Da leder Kim Jong-un lærte om planene om testing av langdistansemissiler, ga han beskjed om å starte skytingen, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA.

Den nordkoreanske meldingen kommer få timer etter at militæret i Sør-Korea hevdet at nabolandet avfyrte flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning. Utskytingen ble gjort vest i landet torsdag ettermiddag lokal tid, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Eskalering

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Fastlåst

Forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet har vært fastlåst siden februar, da toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Vietnam ble avbrutt uten resultat. Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag.

Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene. Han har også uttalt at situasjonen på Koreahalvøya er fastlåst og i en kritisk fase.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer