Hevder de tiltalte ble drapstruet i retten i dag

Forsvarerne krever tolk i rommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot fem personer tilknyttet Josef-familien sitter tiltalt for drapsforsøk mot René Karoli og hans sønn. Alle nektet straffskyld for drapsforsøk da rettssaken startet i dag. Angrepet skjedde på Torshov bingo i Oslo 1. april i fjor.

Ifølge advokat Øystein Storrvik, som forsvarer en av de tiltalte mennene, ble det fremsatt drapstrusler mot de Josef-tiltalte i retten.

- Hvis det er riktig at fornærmede fremsatte drapstrusler ti sekunder før retten ble satt nå, er det ugunstig. Jeg mener det  vil virke preventivt om en tolk kunne være til stede som kan oversette ting som blir sagt slik at alle i salen får høre det når det ropes til hverandre, sier Øystein Storrvik.

Men Oslo tingrett har ikke klart å få tak i en person som kan eller er villig til å tolke i rettssaken.

- Vi har forsøkt å få det til på alle måter, i alle fall her til lands, men uten hell, sa rettens administrator.

Ved et par tre anledninger har det blitt sagt og ropt på språket romani i retten. René Karoli sa noe på romani på et tidspunkt, da reiste en av sønnene hans seg og svarte.

- Slapp av. Du er trygg, pappa. De passer på deg, sa sønnen.

- Det hadde vært fint om noen andre enn dem selv kan fange opp hva som blir ropt til hverandre, sier Storrvik.

I tillegg til de to fornærmede og de fem tiltalte og de profesjonelle aktørene, er det en rekke tilhørere i salen. Bakerst sitter Karoli-familien, mens pressen skiller dem fra Josef-familien som sitter på fremste rad.

Under aktor Bjørn Kristensens innledningsforedrag ble det vist overåkningsvideoer fra angrepet på Torshov bingo der angrepet skjedde 1. april i fjor.

Videoene viser flere av de tiltalte når de går til angrep på Karoli-mennene. Scenene som utspiller seg er svært dramatiske.

- Dere er mordere, ropte René Karoli ut i salen da han så videoen.

HEVDER TRUSLER: Begge familier i saken hevder det har blitt fremsatt trusler i rettssaken bare i løpet av den første timen av rettssaken om drapsforsøket på "sigøynerkongen" René Karoli og hans sønn. Foto Nina Hansen
HEVDER TRUSLER: Begge familier i saken hevder det har blitt fremsatt trusler i rettssaken bare i løpet av den første timen av rettssaken om drapsforsøket på "sigøynerkongen" René Karoli og hans sønn. Foto Nina Hansen Vis mer