TVIL OM LIV:  Militære ledere i Tsjad hevdet lørdag at al-Qaida-lederen Mokhtar Belmokthtar med tilnavnet "den enøyde" var drept. Det benekter nå militante nettsider. Dette bildet  er tatt fra en video hans gruppe publiserte 13. januar i år. ARKIVFOTO: EPA/NTB Scanpix.
TVIL OM LIV: Militære ledere i Tsjad hevdet lørdag at al-Qaida-lederen Mokhtar Belmokthtar med tilnavnet "den enøyde" var drept. Det benekter nå militante nettsider. Dette bildet er tatt fra en video hans gruppe publiserte 13. januar i år. ARKIVFOTO: EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Hevder «den enøyde» er i live likevel

Militante nettsider hevder mannen bak Algerie-angrepet ikke er drept i Tsjad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida-lederen Mokthar Belmokthar, som militære i Tsjad sier de har drept, hevdes å være i live, opplyser en tjeneste som følger med på militante nettsider.

En uidentifisert person har lagt ut meldinger på flere diskusjonsfora på nettet der han sier at Belmokhtar lever og er i god behold, og leder kampen selv, ifølge den USA-baserte SITE-tjenesten.

Ifølge meldingen vil Belmokhtar selv legge ut en melding der han bekrefter at han er i live.

Den anonyme personen sier ikke noe om hvordan han skulle vite at Belmokhtar lever.

Annen kilde Ahrar Press, som er en uavhengig arabisk medieorganisasjon, sier også at de har en kilde i Belmokhtars gruppe som benekter at han er død.

Det var de tsjadiske militære som lørdag meldte at de hadde drept Belmokhtar, mannen som skal ha stått bak terroraksjonen i In Aménas i Algerie, og en annen islamistleder i det nordlige Mali.

Dersom Belmokhtar faktisk er drept, vil det betyr at al-Qaida i Mali har mistet sin ledelse. Men det vil også skape usikkerhet for sju franske gisler som holdes av grupperinger i Nord-Mali.

(NTB-Reuters).