Hevder den hjemmelagde bilen fikk en fart på 130 km/t - i 60-sona

- Vi bor så avsidesliggende til at det ikke er så farlig, sier sjåføren til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en måned med mekking, har de tre gutta i 20-åra fra Jøsenfjorden nå valgt å legge ut på veiene i sin hjemmelagde «lekebil».

- Den er satt sammen av deler fra forskjellige biler, blant annet pajero. Vi kaller den lekebilen, sier en av gutta til Dagbladet.

På ferden rundt Jøsenfjorden i går, hevder han at han fikk bilen opp i 130 kilometer i timen. På en film som er lagt ut på YouTube ser man at dette skjer i 60-sona.

- Jeg veit ikke hvor fort bilen kan kjøre, jeg. Vi har fått den opp i 140 kilometer i timen, sier sjåføren.

Fritidsproblemer Han og kameratene har bygget bilen fordi det ikke er stort annet å ta seg til i Jøsenfjorden, påstår han.

Jøsenfjorden som har rundt 180 innbyggere ligger for øvrig i Hjelmeland - hvor også samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa er fra.

- Vi har litt fritidsproblemer. Vi gjør det for å ha det løye.

- Er det løye da?

- Ja, det er svinløye!

Ikke lovlig registrert At de tre gutta bryter loven på flere måter, er han ikke så opptatt av.

- Det er lite politi her. Jeg tror ikke politiet liker det vi holder på med, men det bryr vi oss ikke så mye om, sier han.

På filmen på YouTube ser man at kjøretøyet passerer flere andre biler på sin ferd rundt fjorden. Gutta mener likevel at det de gjør ikke er med på å skape trafikkfarlige situasjoner.

- Vi bor så avsidesliggende til at det er lite trafikk her. Dessuten har vi kontroll på det vi holder på med, hevder sjåføren.

BLODTRIMMA: Ifølge sjåføren kan bilen komme opp i en fart på 140 kilometer i timen. - Den er blodtrimma, sier han til Dagbladet. Foto: Fra YouTube.
BLODTRIMMA: Ifølge sjåføren kan bilen komme opp i en fart på 140 kilometer i timen. - Den er blodtrimma, sier han til Dagbladet. Foto: Fra YouTube. Vis mer

Han legger til at bilen ikke er lovlig registrert.

- Er blodtrimma Det ryker voldsomt av kjøretøyet. Det er fordi den er iskald, mener sjåføren.

- Også er den blodtrimma, legger han til.

Turen langs fjorden endte i går med et havari.

- Topppakningen røyk, men den kan fikses, får Dagbladet opplyst.

Gutta har også lagt ut en film på YouTube der de mekker på bilen inne i en garasje. Også i denne videoen får man bekreftet at kjøretøyet ryker voldsomt.

Politiet vil se på saken - Vi er ikke kjent med denne saken, og ønsker derfor ikke å kommentere det, sier operasjonsleder i Rogaland Politidistrikt, Charles Bøgild til Dagbladet.

Han legger til at politiet vil følge opp saken over helga, etter at de har fått sett på de forskjellige videoene.

Hevder den hjemmelagde bilen fikk en fart på 130 km/t - i 60-sona