ARTIKKELEN: Aftenposten skriver at denne artikkelen fra Dagens Næringsliv muligens kan kobles til forsvinningen av investor Tom Hagens kone. Foto: Skjermdump/Dagens Næringsliv
ARTIKKELEN: Aftenposten skriver at denne artikkelen fra Dagens Næringsliv muligens kan kobles til forsvinningen av investor Tom Hagens kone. Foto: Skjermdump/Dagens NæringslivVis mer

Milliardærkone antatt kidnappet

Hevder denne artikkelen kan knyttes til kidnappingsdramaet

Milliardærkona forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Aftenposten hevder en avisartikkel skal være knyttet til saken.

I ti uker har Anne-Elisabeth Hagen (68) vært savnet. Hun er gift med investor Tom Hagen (68), som er blant Norges rikeste personer.

Politiet antar at hun ble bortført fra sitt hjem på morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018. Aftenposten, som omtalte saken først, skal kjenne til en av teoriene etterforskerne har arbeidet etter.

FALSK TRYGGHET: De angivelige kidnapperne av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen skal ha bedt om 9 millioner euro, utbetalt i kryptovalutaen Monero. En falsk trygghet, mener en av Norges største eksperter på kryptovaluta. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Dette skal være at en artikkel fra Dagens Næringsliv kan kobles til saken.

Rekordresultat

27. juli 2018 skrev Dagens Næringsliv en artikkel om Tom Hagens rekordomsetning i 2017. Som Dagbladet omtalte tidligere i dag, har Tom Hagen blitt styrtrik på hytter og kraft. Han er eiendomsutvikler og største eier i selskapet Elkraft.

SAVNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til Tom Hagen, en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker. Foto: AFP/NTB Scanpix
SAVNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til Tom Hagen, en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Avisa omtalte Hagens rekordresultat i 2017, hvor han av en omsetning på nesten 2,4 milliarder kroner, satt igjen med 174 millioner kroner etter skatt.

Elkrafts enorme vekst og Hagens eiendomsinvesteringer ble også omtalt.

I tillegg kom det fram i artikkelen at Hagen har tjent en milliard kroner de siste 11 åra på strømsalg og eiendomsinvesteringer.

- Hagen har 871,6 millioner kroner i egenkapital ved utgangen av fjoråret i konsernet, skrev DN i saken.

Ekteparet Hagen bor i en enebolig i Lørenskog i Akershus, og fører en tilbaketrukket livsstil. Den mediesky investoren har bare sjelden uttalt seg til mediene.

UNGIKK OFFENTLIGHETEN: I oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Politiet Vis mer

- Ingen kommentar

- Vi har ingen kommentar til det Aftenposten skriver. Vi kjenner ikke til at dette har noe med saken å gjøre, sier Harald Vanvik, reportasjeleder for nyhet i Dagens Næringsliv, til Dagbladet.

Vanvik bekrefter at det er vanlig praksis for avisa å omtale økonomien til investorer og selskaper, og sier at han ikke kjenner til at dette skal ha vært problematisk tidligere.

SISTE NYTT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog i Akershus. Hun er kona til en av Norges rikeste menn, og har vært savnet i ti uker. Onsdag informerte politiet om saken. Reporter: Audun Hageskal. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Millionkrav

På spørsmål fra pressen under en pressekonferanse onsdag formiddag, ble politiinspektør Tommy Brøske spurt om denne artikkelen kan ha noe med den antatte bortføringen å gjøre.

- Som jeg sa innledningsvis, så er det ett av mange temaer i etterforskningen å finne motivet bak handlingen og hvorfor denne familien rammes, svarte Brøske.

Under pressekonferansen fortalte politiinspektør Brøske at saken etterforskes som frihetsberøvelse, og motivet antas å være økonomisk vinning.

- Det siste sikre livstegnet er fra onsdag 31. oktober 2018. Det er framsatt både krav om løsepenger og alvorlige trusler i saken.

Brøske ønsket ikke å kommentere hvor stort kravet om løsepenger er. Ifølge VG skal det være hele ni millioner euro i kryptovaluta, altså rundt 85 millioner norske kroner.

SAVNET: Tommy Brøske ved Øst politidistrikt informerer kidnappingen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SAVNET: Tommy Brøske ved Øst politidistrikt informerer kidnappingen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Varsler andre distrikter

Politiet på Romerike har varslet andre politidistrikter om risikoen for andre familier etter bortføringen.

- Det er vurdert og det er sendt ut en varsling til de øvrige politidistriktene i Norge rundt det temaet, sa politiinspektør Brøske under pressekonferansen.

Han kan ikke utelukke at også andre familier kan bli utsatt for bortføring eller forsøk på bortføring, og sier politiet er kjent med at elementer i denne saken har trekk man har sett i liknende saker internasjonalt.