Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder det fins bevis for at Chris Christie kjente til brostengingen

Framgår i et brev fra en tidligere havneansatt.

I HARDT VÆR:  Guvernør Chris Christie har rast i popularitet etter at Bridgegate-skandalen ble kjent. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Guvernør Chris Christie har rast i popularitet etter at Bridgegate-skandalen ble kjent. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  En tidligere ansatt i havnevesenet i New York og New Jersey, David Wildstein, hevder at det «fins bevis» for at guvernør Chris Christie kjente til stengingen av George Washington-broa i fjor.

Det kommer fram i et brev som ble frigitt fredag, melder New York Times. Det framgår ikke av brevet hva disse bevisene skal være.

Skandalen, som seinere har blitt kjent som «Bridgegate», utspant seg i september i fjor. To av tre påkjøringsramper på Fort Lee-sida av broa ble stengt i fire dager. Det skapte et voldsomt trafikkaos, hvor ambulanser og politi ikke nådde fram i tide, og mange ble hardt rammet. 

I begynnelsen av januar ble det kjent at det var Christies nærmeste medarbeidere som sto bak stengingen. Motivet skal ha vært en hevnaksjon mot ordføreren i Fort Lee.

Christie har hele veien nektet for å ha hatt kjennskap til stengingen. Inntil nylig var Christie sett på som en svært aktuell presidentkandidat i 2016. Nå stiller mange seg spørsmålet om denne drømmen kan være over.

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton rykker kraftig ifra republikaneren Chris Christie i en hypotetisk kamp mellom de to potensielle presidentkandidatene, ifølge en meningsmåling gjort i midten av januar.

Ifølge målingen slår Hillary Clinton Christie med 13 prosentpoeng. 50 prosent svarer av deltakerne i målingen svarer at de ville stemt på Clinton, mot 37 på Christie, melder Politico.

På en lignende måling i desember var tallene kun 48 - 45 i favør Clinton.


UT MOT CHRISTIE:  David Wildstein, som inntil nylig jobbet ved havnevesenet i New York og New Jersey, hevder at det fins bevis på at Chris Christie kjente til stengingen av George Washington-broa. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB Scanpix
UT MOT CHRISTIE: David Wildstein, som inntil nylig jobbet ved havnevesenet i New York og New Jersey, hevder at det fins bevis på at Chris Christie kjente til stengingen av George Washington-broa. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart