Hevder disse bildene beviser at Bigfoot finnes

- Vi har nye erfaringer som har forandret livet vårt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myten om Bigfoot, eller Sasquatch, har både tvilere og tilhengere på linje med romvesener.

Spesielt i Nord-Amerika hevder mange å ha kommet over den enorme og hårete apeliknende skikkelsen på to bein. Og i går holdt en gruppe Bigfoot-tilhengere pressekonferanse i Dallas, Texas for å legge fram det de mener er bevis for at Bigfoot faktisk eksisterer.

De viste blant annet fram videobilder av hårete, menneskeliknende vesener, som du kan se i videoen øverst i denne artikkelen.

- Sitter på DNA-bevis Gruppa hevder videoen blant annet viser en sovende Bigfoot-kvinne, og sier opptakene er gjort i skogene i Kentucky i 2005. Hvorfor det skal være snakk om en kvinnelig utgave av arten ingen hittil har kunnet slå fast med sikkerhet at eksisterer, kom ikke fram under presentasjonen. 

Og som mye annet materiale som hevder å bevise både Bigfoots og romveseners eksistens, er flere av videobildene både kornete og korte i lengde. Det til tross for at de av gruppa blir presentert som HD-bilder.

Men medlemmene i gruppa påstår hardnakket at det er seriøs forskning de holder på med, og insisterer på at er sikre i sin sak. De hevder blant annet å sitte på DNA-bevis, uten at de utdyper detaljer. De hevder også å sitte på mer videomateriale, som de vil offentliggjøre i en kommende dokumentar.

- Forandret livet Dennis Pfol, som er med i gruppa som leter etter Bigfoot, sier at arbeidet har forandret livet hans.

- Vi har nå nye erfaringer som har forandret livet vårt. Virkelig forandret hvordan vi ser på ting, sa han på pressekonferansen.

Det er veterinæren Melba Ketchum som leder gruppa. Hun innrømmer at hun selv var skeptisk da hun begynte letingen.

- Jeg trodde ikke på at de fantes. Men nå må jeg tro på det. Ikke bare beviser DNA-materialet vårt at de finnes, men jeg har faktisk også sett dem, sier hun til lokal-tv-kanalen WFAA.

Gruppa Sasquatch Genome Project kaller seg forskere, og skal ha brukt rundt tre millioner kroner på fem års arbeid. De støtter seg også på bildemateriale fra et liknende prosjekt; The Erickson Project.

- Mistenkelig lik Chewbacca Bildene fra pressekonferansen går nå verden rundt. Men ikke alle er like overbevist. Skepsisnettstedet Doubtful News plukker i en rekke artikler fra hverandre funnene fra både Ketchum og Adrian Erickson, og avviser Melba Ketchums kredibilitet som forsker.

De viser også til at det påståtte Bigfoot-eksemplaret i videoen som ble sluppet i går minner mistenkelig om Chewbacca fra «Star Wars»-filmene.

Dermed er nok Bigfoots eksistens fortsatt et spørsmål om tro eller tvil.

DOBBELTGJENGER: Kritikere mener de nye bildene av den påståtte Bigfoot minner mistenkelig om karakteren Chewbacca fra «Star Wars»-filmene. Her er Chewbacca sammen med Samuel L. Jackson under en filmpremiere i 2005. Foto: Stella Pictures
DOBBELTGJENGER: Kritikere mener de nye bildene av den påståtte Bigfoot minner mistenkelig om karakteren Chewbacca fra «Star Wars»-filmene. Her er Chewbacca sammen med Samuel L. Jackson under en filmpremiere i 2005. Foto: Stella Pictures Vis mer