Askim-drapet

Hevder drapet på Christian (43) var uhell

Et år etter at familiefaren Christian Halvorsen ble skutt på sin egen veranda i Askim er tiltalen klar. Den tiltalte 33- åringen mener våpenet gikk av ved et uhell. Det er ikke påtalemyndighetene enige i og har siktet mannen for drapet.

EKSKLUSIVE BILDER: Her pågriper politiet en 32 år gammel mann. Aksjonen skjer seks dager etter at Christian Halvorsen ble funnet skutt og drept i sin egen hage. Laget av: Marte Nyløkken Helseth og Øistein Monsen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

12. juli i fjor ble Christian Halvorsen skutt utenfor sitt eget hus i Askim. Han var 43 år da han ble funnet av samboeren sin i fjor sommer.

Politiet fikk meldingen om den hardt skadde mannen klokka 22.22. Livreddende tiltak ble satt inn da nødetatene ankom huset, men livet til familiefaren sto ikke til å redde. Politiet satte inn store ressurser for å finne gjerningsmannen.

To personer ble pågrepet seks dager etter den grusomme hendelsen, men politiet frafalt siktelsen mot den eldste av de to.

Den yngste av de pågrepne, en 33 år gammel mann fra Askim, som ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon, er nå tiltalt for drapet.

Ifølge tiltalen skjøt 33-åringen Christian Halvorsen i ryggen med en rifle.

Mannen er også tiltalt for vold mot den avdøde etter en episode i januar 2020, der han skal ha slått Halvorsen flere ganger i ansiktet.

33-åringen er også tiltalt for 12 tilfeller av tyveri og en rekke andre lovbrudd, framgår det av den fire sider lange tiltalen.

Uaktsomt

Ifølge Ole Petter Drevland, som forsvarer mannen, knytter han seg til åstedet og drapshandlingen, men erkjenner ikke skyld etter tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer